,

Akşener: EYT sözünüzü tutun

İYİ Parti kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener, EYT gündemine ilişkin açıklama yaptı. Düzenlemenin 2023 yılının ocak ayına kalması üzerine tepki gösteren Akşener, "Ya şimdiden sözünüzü tutun; ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin." dedi.

Akşener: EYT sözünüzü tutun

EYT düzenlemesine ilişkin bir açıklama da İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener'den geldi.

Düzenlemenin Ocak 2023 tarihine kalmasının ardından Akşener, sosyal medya hesabından,  "EYT'li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasp eden iktidar, yine sözünden dönmenin yollarını arıyor... Ya şimdiden sözünüzü tutun; Ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin. #ŞartlıEYTyeHayır" şeklinde bir açıklama yaptı.

EYT'DE SON DURUM NE?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme için geri sayım sürüyor. 

Düzenlemeye ilişkin takvimin nasıl olacağına yönelik AK Parti'den açıklama geldi. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin takvim belli oldu. AK Parti kaynaklarının açıklamasına göre EYT düzenlemesine ilişkin takvim Meclis'te Ocak ayında başlayacak.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.

1999'daki düzenleme öncesi erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5400 prim günü, kadınlarda 20 yıl sigortalılık ve 5000 prim gününü tamamlayanlar yaşa bakmadan emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'daki yasa sonrası emeklilik yaşı 58'e kadar yükseldi. 

EYT düzenlemesine ilişkin çalışmalar devam ederken son olarak yaş şartı gündeme geldi. Buna göre erkekerde 50, kadınlarda 48 yaş şartı tartışıldı. Ancak bu konuda henüz karar verilmedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler