,

AK Parti ve MHP'den Erdoğan'ın adaylığı için grup kararı

AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı.

AK Parti ve MHP'den Erdoğan'ın adaylığı için grup kararı

14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı.

AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı alındı. Kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'den cumhurbaşkanı adaylığı resmileşti.

MHP Grubu'nun cumhurbaşkanı adayı, Recep Tayyip Erdoğan

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Grubu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirilmesine oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı.

TBMM MHP Grubu, 14 Mayıs'ta 28'inci Dönem Milletvekili Seçimi ile beraber yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile ilgili toplandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olarak YSK'ya bildirilmesi kararı alındı.

'YSK'YA MÜRACAATIMIZI YAPACAĞIZ'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Aldığımız karara göre, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, cumhurbaşkanı adayımız olarak şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, MHP olarak aday gösterdik. Gerekli kararı aldık ve bunu sizlerle paylaşıyoruz. Aldığımız kararın ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Her zaman Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettiği üzere, 'Aday belli, karar net' diyoruz. Bu net olan kararımızı da bugün itibarıyla resmi bir karar ve imza altına almış olduk. Önümüzdeki günlerde YSK'ya MHP Grubu olarak müracaatımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

AA/DHA

 

İlişkili Haberler

Manşetler