,

Ak Parti aday yapmadığı için Yeniden Refah'tan aday oldular

Ak Parti aday olarak göstermediği için istifa ederek Yeniden Refah Partisine geçen siyasilerin sayısı artıyor

Ak Parti aday yapmadığı için Yeniden Refah'tan aday oldular

Ak Parti'nin aday göstermesini bekleyerek il ve ilçelerdeki adaylarını açıklamayan Yeniden Refah Partisi, küskünleri partisinde topladı. İşte Ak Parti aday göstermediği için Yeniden Refah'tan aday gösterilenler

- Şanlıurfa Akçakale

AK Partili Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, aday yapılmamasına tepki gösterip partisinden istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu.

- Şanlıurfa Eyyübiye

Şanlıurfa Eyyübiye’de geçmiş dönemde AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Ekinci de Yeniden Refah Partisi’nin Eyyübiye Belediye Başkan adayı oldu.

- Şanlıurfa Büyükşehir

 AK Parti'den istifa eden Cumhurbaşkanı Danışmanı ve MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden Urfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterildi.

- Samsun Ladik ve Bursa Kestel

Samsun Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal ve Bursa Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden aday olmuştu..
 

- Bingöl Sancak

Sancak AK Parti aday adayı Hayrettin Çiçek, istifa edip Yeniden Refah Partisi'ne katılarak belediye başkan adayı olarak başvuruda bulundu.

- Bursa Büyükşehir

Eski AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yeniden Refah Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

- Bingöl

2019 yerel seçiminde MHP’den aday gösterilen Mehmet Ziya Buyankara’nın da YRP’nin Bingöl adayı olduğu açıklandı.

- Van Çaldıran

Van'ın Çaldıran ilçesinde Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari AK Parti'nin Çaldıran'da gösterdiği adaya tepki göstererek" AK Partiye karşı değil adaya karşı adayım" diyerek Yeniden Refah Partisinden aday oldu.

- Kütahya

AK Parti'de iki dönem Belediye Başkanlığı ve bir dönemde ilçe başkanlığı yapan Ferit Karabulut Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı adayı oldu.

- Kırıkkale Delice

AK Parti'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Kırıkkale'deki 8 ilçe ve 2 beldenin belediye başkan adayları belli oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 85,6'lık oranla en yüksek oyu alarak Delice Belediye Başkanı olan Turgut Özdem ise aday gösterilmedi. AK Parti'den 2019 yerel seçimlerde yüzde 85,6'lık oranla en yüksek oyu alarak Türkiye rekorunu kıran Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, partisinden istifa ederek, Yeniden Refah Partisi'nin adayı oldu.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler