,

MOSSAD’dan 31 Mart’ı sabote etme hazırlığı

Türkiye karşıtı faaliyetlerini artıran İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın 31 Mart seçimini sabote etmek için harekete geçtiği ortaya çıktı.

MOSSAD’dan 31 Mart’ı sabote etme hazırlığı

Kirli girişimlere dikkat çeken adli bilişim uzmanı Âdem Taşkaya “Şartları olgunlaştırma ve Gezi ya da Arap Baharı benzeri bir isyan çıkararak Türkiye’yi siyasi, ekonomik, sosyal bir kaosa itmek istiyorlar” dedi. Taşkaya, Millî İstihbarat Teşkilatının (MİT) MOSSAD’ın Türkiye’deki casusluk ağına yönelik operasyonlarına vurgu yaparak şunları kaydetti: Şu an bütün güçleri ile hazırlanıyorlar.

Türkiye içerisinde hücre yapılar ve korsan şirketler üzerinden etkin olmaya çalışıyorlar. Seçim sonuçları ve sonrasına çok dikkat etmeliyiz. Milyonları etkileme içeriği taşıyan görsel, ses ya da yazı niteliği taşıyan spekülatif provokatif dosyalar hazırlıyorlar. Bu amaçla yoğun dinleme trafi ği başlattılar. Google dâhil, tüm sosyal medya araçları, internet sağlayıcılar ve iletişim araçları bu İsrailli yazılım ve teknoloji şirketlerine istediğini veriyor. Net bir biçimde milleti sokağa dökmenin hesaplarını yapıyorlar. Siyasi aktörler ile birlikte istihbarat, emniyet, jandarma, hukuk-adliye gibi hassas kurum ve temsilcilerine sızmaya çalışıyorlar. Kimin, hangi söz ya da eylemin kitleleri hangi ölçüde tahrik edeceği ile ilgili detaylı analizler ve içerikler üretiyorlar.

5 MİLYAR DOLAR AYIRDILAR

Masum iletişim araçları olarak görülen uygulamaların, sadece kurumların değil devletlerin de tehdit algılarını tespit edebilmesine imkân tanıyor. Bu devletlerin başında İsrail geliyor. ABD internet bilgilerini toplama amaçlı 2 milyar dolarlık bir harcamayla veri toplama ve analiz merkezi kurarken İsrail 5 milyar dolar bütçe ayırdı. Sadece Gazze katliamı dâhil siyonist ordu hakkında sosyal medyada hakkında iyi şeyler yazılsın diye sahte kimlik oluşturma operasyonuna 2,65 milyon dolar ayırdılar. Katliam karşıtlarını itibarsızlaştırma da aynı operasyonun bir parçası. MOSSAD bu amaçla GSM Teknolojilerini geleneksel yöntemlerin yanı sıra, internet tabanlı dinlenmesine imkân sağlayan sistemler oluşturdu. İşte 31 Mart tahrikinin zemini de bu yöntemler ışığında oluşturuldu. Milletçe bu oyunlara karşı hazırlıklı olmalıyız

YILMAZ BİLGEN

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler