,

AFAD Müdürü Orhan Tatar: Her yere ulaşılmış durumda

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Tatar, 10 ilde yıkıma neden olan depremde "yardımın ulaşmadığı yerler var" iddialarına "Çok geniş bir alan. Bu kadar geniş bir alanda 25 bin kişinin olduğu arama ekibiyle her yere ulaşmak çok kolay değil ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda." diyerek yanıt verdi.

AFAD Müdürü Orhan Tatar: Her yere ulaşılmış durumda

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, saat 23.25’te yaptığı açıklamada; “Bugün depremin olduğu saatten şu ana kadar 51 bin 356 yeni AFAD gönüllüsü sisteme dahil oldu. Bu milletimizin ne kadar büyük bir dayanışma kültürü içinde olduğunu gösteren önemli bir rakam. Bu anlamda toplam AFAD gönüllüsü sayısı da yaklaşık 680 bin civarına ulaştı.” dedi.

Tatar, bir gazetecinin “Ulaşılamayan yerler konusunda iddialar var” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Şu anda ulaşılamayan yerden ziyade nerelerde enkaz olduğu belli nerelerde yıkılan bina olduğu belli. Buralara bir şekilde ekipler gönderilmiş durumda. Çok geniş bir alan. Bu kadar geniş bir alanda 25 bin kişinin olduğu arama ekibiyle her yere ulaşmak çok kolay değil ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda. Ama halen daha enkaz olduğu bilinip de bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerinin başladığı yerler var. Henüz yeni yerler başlayan yerler var. Sahadaki her yerde arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.”

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler