,

Adalet teşkilatında değişim beklentisi

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı dışında ki tüm bakanlıklarda birim amirlerinin değişmesi, adalet teşkilatında değişim beklentisini artırırken, kulislerde başta Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde üst düzey değişikliklerin yakın zamanda yapılacağı konuşuluyor. Bu beklentinin teşkilatın büyük bir bölümü tarafından konuşulduğu, değişiklik beklentisi nedeniyle birçok birim amirinin işine odaklanamadığı ve verimli çalışamadığı kulislere yansırken, bakanlık içinde üst düzey bir ismin, “referanslarını görelim, ona göre tamam mı devam mı bakalım” dediği ve bunun teşkilatta belirsizliğe yol açtığı belirtildi.

Adalet teşkilatında değişim beklentisi

Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olmasının ardından birim amirlerinin değişeceği beklentisi yargı teşkilatında uzun zamandır konuşulanlar arasında yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un göreve gelmesinin ardından Adalet Bakan Yardımcıları Zekeriya Birkan ve Yakup Moğul’un yerlerine Ramazan Can ile Niyazi Acar atanmıştı. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda da üst düzey değişiklikler yapılmış, Genel Sekreter Seyfi Han, Genel Sekreter Yardımcıları Reşat Sağlık ile Harun Karakuş’un yerlerine Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Atila Öztürk Genel Sekreter, Bakırköy Adalet Komisyonu Üyesi Cem Karaca ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ramazan Akın Genel Sekreter Yardımcıları olarak görevlendirilmişti. Söz konusu bu değişikliklerin ardından adalet teşkilatında birim amirlerinin değişeceği beklentisi daha da artarken, henüz bir değişiklik olmaması, yaşanan belirsizlik nedeniyle birim amirlerinin verimli çalışamadığı adalet kulislerinde konuşulanlar arasında yer alıyor. SONTV’nin edindiği bilgiye göre; Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde üst düzey değişiklikler için yakın zamanda düğmeye basılacağı öğrenildi. Mevzuat Genel Müdürlüğü, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü gibi diğer birimlerde de değişiklik beklentisinin olduğu yine teşkilat içinde konuşuluyor.

Bakanlıkta üst düzey görevde yer alan bir ismin ise, “Herkes referanslarına bir ulaşsın, referanslarını bir görelim daha sonra yola devam mı tamam mı karar verilir” dediği, bu sözlerin de teşkilat içinde belirsizlik oluşturduğu öğrenildi.

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı dışında tüm bakanlık birimlerinde değişikliklerin yapıldığı, Adalet Bakanlığı’nda yapılması beklenen değişikliklerin ise daha verimli bir çalışma açısından biran önce yapılması kulislerde konuşulurken, değişmesi beklenen söz konusu birimlere taşra başsavcılıklarından isimlerin gelmesinin beklendiği yargı teşkilatının kulisleri arasında bulunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ise yapılacak bu değişikliklerde aceleci davranmadığı, ince eleyip sık dokuduğu, göreve layık en iyi isimler üzerinde çalıştığı öğrenildi.

SONTV

İlişkili Haberler

Manşetler