BIST 100 8.876,23 %-0.98 Dolar 34,26 %0.27 Euro 37,48 %0.01 Altın Gram 2.926,14 %1.27 Brent Petrol 79,04 %-0.45 Bitcoin 62.409,00 %1.13
,

Acil servislere yeni düzen geliyor

Sağlık Bakanlığı acil servislerde verilen sağlık hizmetlerine yeni düzenleme getiriyor.

Acil servislere yeni düzen geliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni tebliğde, acil servislerde verilen sağlık hizmetlerinin kapsamı genişletildi.

Bu kapsamda, kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde bulunacak sağlık personeli, ‘tabip, hemşire, acil tıp teknikeri, acil tıp teknisyeni, ebe, eczacı, eczane teknikeri, tıbbi protez ve ortez teknisyeni, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, sağlık bakım teknisyeni, tıbbi sekreter ünvan ve branşındaki personel’ olarak belirlendi.

Önceki uygulamada, eczacı, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, sağlık bakım teknisyeni, tıbbi sekreter gibi personelin bulundurulması zorunluluğu yoktu.

Sağlık hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesi için illerdeki kalp merkezi, 3’üncü seviye yoğun bakım, inme merkezi, organ nakli merkezi gibi özellikli hizmetleri de değerlendirerek fiziki mekân kriterlerine bakılmaksızın, acil servis seviyelerinin değiştirebilmesinin önü açıldı. Yeni tebliğe göre ihtiyaç halinde uzman doktorlar, bulundukları ilde kendi çalıştıkları sağlık kuruluşunun dışında diğer kamu sağlık tesislerinde de görevlendirilebilecek.

Ayrıca, acil servislerdeki güvenlik kameraları kayıtlarının 6 ay yerine 2 ay saklanması öngörüldü.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler