,

81 ilde yurtlar genç seyyahları bekliyor. İşte liste

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençlerin 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz şekilde konaklayabileceklerinin müjdesini vermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 ildeki KYK yurtlarında gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla uygulanacak projenin detaylarını bakanlık merkezinde açıkladı. Bakan Kasapoğlu, "81 ilimizdeki öğrenci yurtlarımız 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında genç seyyahları bekliyor" ifadelerini kullandı. İşte yaz aylarında açık kalacak yurtların listesi...

81 ilde yurtlar genç seyyahları bekliyor. İşte liste

Bakan Kasapoğlu, 81 ildeki KYK yurtlarında gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla uygulanacak projenin detaylarını bakanlık merkezinde açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 ildeki KYK yurtlarında gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla hayata geçirilecek projenin detaylarını paylaştı.

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençler için 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz şekilde konaklayacaklarının müjdesini verdiğini hatırlatarak, "Seyahatsever.gsb.gov.tr" adresi yayına başladı. 81 ilimizdeki öğrenci yurtlarımız 15 Temmuz-1 Eylül arasında genç seyyahları bekliyor. Tüm gençlerimize yaz döneminde ömürleri boyunca unutamayacakları, keyifli, öğretici ve heyecan dolu yolculuklar temenni ediyorum." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, KYK yurtlarının her daim milletin hizmetinde olması gibi bir misyonu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"İşte pandemide bunu gördük, pandemi sürecinde bu anlamdaki karantina uygulamasını en başarılı uygulayan ülkeydik. Bu yurtlar gerektiğinde sadece öğrencilerin değil, gerektiğinde tüm bu memleketin evlatlarının hatta yurt dışından gelen misafirlerin de yurdudur, onu da ispatladık. Bu yaz farklı bir uygulamaya geçiyoruz, gençlerimiz seyahat etsin istiyoruz. Gençlerimiz Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye nereyi gezmek istiyorlarsa gezdikleri yerlerde ücretsiz konaklama imkanlarını yine yurtlarımızda sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacaklar."

İşte yaz aylarında açık kalacak yurtların listesi:

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler