,

"6'lı Masa'nın bakanlık dağılımı nasıl olacak?" sorusuna yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100'de Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını yanıtladı.

"6'lı Masa'nın bakanlık dağılımı nasıl olacak?" sorusuna yanıt

"6’lı masanın sandık güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapması gerekiyor mu?" sorusuna Karamollaoğlu "Biz işin başından beri seçim güvenliğini çok önemli bir mesele olarak ortaya koyduk. Her siyasi parti seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını bir komisyonda görevlendirdi. Bu komisyon bütün sandık bölgelerinde nasıl biz hakimiyeti sağlayacağız şeklide çalışmalar yürütüyor. 11 ilde göçler fazla olduğu için o illerde oy kullananların sayısı düşecek. O illerde yapılacak seçimler o ilin yapısına uygun olacak mı bilmiyoruz. Burada YSK karar verecektir. Biz bu konuda çok ciddi çalışmalara başladık. Türkiye’de yaklaşık 200 bin sandık var, bunlarda güvenliği sağlayacağız. Bu çalışmalarımız seçime kadar devam edecek" dedi.

"6'lı Masa'nın dağılacağını düşünmüyorum"

"6'lı Masa dağılır mı?" sorusuna da yanıt veren Karamollaoğlu, "6’lı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"Her parti en azından bir bakanlıkta etkili olacak"

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde bakanlık dağılımının nasıl olacağı ile ilgili Karamollaoğlu, "Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık" diye konuştu.

Independent Türkçe

İlişkili Haberler

Manşetler