,

6’lı koalisyon da HÜDA PAR ile görüşmüş! İşte o kareler

6’lı koalisyonda birbirinden farklı siyasi görüşlere sahip partiler bir araya gelirken HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılması için atılan adımlar 6’lı koalisyonu ve medyasını rahatsız etti. Hatta sosyal medyada HÜDA PAR ile AK Parti’nin görüşmeleri yıpratılmaya çalışıldı. Oysa Cumhur İttifakı’nın genişlemesinden rahatsız olan 6’lı koalisyon partilerinin de HÜDA PAR ile görüştüğü biliniyor. İşte 6’lı koalisyondan genel başkanların HÜDA PAR ile görüşme kareleri…

6’lı koalisyon da HÜDA PAR ile görüşmüş! İşte o kareler

Cumhur İttifakı, 20 Şubat 2018 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan bir ittifaktı. Bu ittifaka daha sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) 14 Mayıs 2018 tarihinde katıldı. 2023 cumhurbaşkanı seçimleri ve genel seçimlerine iki ay kala "Cumhur ittifakına yeni partiler katılacak mı?" sorusu akla geldi. Cumhur İttifakı'na başka partilerin de katılacağı yönünde çeşitli iddialar ortaya atıldı. AK Partili kimi isimlerin ise bazı partilerle çeşitli temaslarda bulunduğu öğrenildi. Örneğin Yeniden Refah Partisi, AK Partili isimlerle görüşmeler yaptı, yapmaya da devam ediyor.

HÜDA PAR İLE AK PARTİ TEMAS HALİNDE!

Hür Dava Partisi de (HÜDA PAR) seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini geçtiğimiz gün açıkladı. Dün ise farklı bir gelişme daha yaşandı ve AK Parti, HÜDA PAR Genel Merkezi'ne ziyarette bulunarak Cumhur İttifakı'na katılmaları noktasında temaslarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu buluşma sonrası basına açıklama da yaptı. Kurtulmuş, ittifakların genişlemesi için partiler arası görüşme sağlanacağını duyururken Yapıcıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tavrımızı zaten açıkladık. Parlamento seçimlerine birlikte girme konusunda prensip olarak bir problem yok" diyerek görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. Hafta sonuna doğru ise HÜDA PAR'ın AK Parti'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler