,

İYİ Partili 4 milletvekili AK Parti’ye mi geçiyor?

İYİ Partili bazı isimlerin AK Parti’ye geçeceği kulislerde konuşuluyor. Konuyla ilgili KARAR’a açıklamalarda bulunan İYİ Partili kaynaklar böyle bir geçişin Meral Akşener’in onayı olmadan gerçekleşemeyeceğini vurguladı.

İYİ Partili 4 milletvekili AK Parti’ye mi geçiyor?

31 Mart yerel seçimlerindeki ağır yenilginin ardından, istifalar ve iç tartışmalarla sarsılan İYİ Parti’de sular durulmuyor. Bu hafta siyasi kulislerde İYİ Parti’den ayrılan bağımsız milletvekilleri Seyithan izsiz, Bilal Bilici ve Salim Ensarioğlu’nun AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Ayrıca hala İYİ Parti vekili olan Ersagun Yücel’in de AK Parti’ye geçeceği iddia ediliyor.

KARAR’a konuşan İYİ Partili kaynaklar, istifa eden milletvekillerinden geçişler olabileceğini söyledi. Partiyle zaten resmi bir bağı kalmayan milletvekillerinin AK Parti’ye katılmasının kendilerini şaşırtmayacağı ifade edildi.

ENSARİOĞLU: “MERKEZ SAĞDAN GELDİĞİM İÇİN AK PARTİ BANA TERS OLMAZ”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel’in partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener ile olan yakınlığını hatırlatan kaynaklar, Yücel’in AK Parti’ye Akşener’in onayı olmadan geçemeyeceğini öne sürdü.

Şeyh Said tartışması sonrası İYİ Parti tarafından Disiplin’e sevki üzerine partiden istifa eden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, iddialarla ilgili KARAR’a konuştu. Ensarioğlu, “Şu anda bağımsız bir milletvekiliyim. AK Parti’de üst düzeyden değil ancak bazı görüşmelerim oldu. Ben merkez sağdan gelen bir siyasetçiyim. Bize yakın olan AK Partidir, ters değildir.” dedi.

İYİ PARTİ’DE ‘ÖZELEŞTİRİ’ KAMPI

İYİ Parti, Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkanlığı dönemindeki ilk geniş kapsamlı değerlendirme toplantısını 13-14 Temmuz’da Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin eleştirildiği kampta, “AK Parti karşıtı, muhalif” duruşun sürdürülmesi konusunda ortaklaşıldı. İYİ Parti’den istifa edecekleri iddia edilen milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Ünal Karaman ile Akşener’e yakınlığıyla bilinen Burak Akburak katılmadı.

Parti yöneticilerinin verdiği bilgiye göre kampa gelmek üzere yola çıktığını bildiren Yücel, bir yakının rahatsızlanması üzerine yoldan geri döndü.

Bazı milletvekilleri, Akşener’in deneyimli bir siyasetçi olarak Cumhurbaşkanı ile görüşebileceğini ancak görüşme sonrası net açıklama yapmamasının vatandaşların kafasını karıştırdığına dikkat çekerek, 'Meral Hanım'ın ziyareti üzerinden 'İYİ Parti, AK Parti’ye yaklaşıyor' denmesi büyük haksızlık” dedi.

DERVİŞOĞLU: “İSTİFALAR BİZİ ETKİLEMEZ”

Kamp sonrası açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, kampta çok fazla sorunlarının olmadığını müşahede ettiğini belirterek, "Dışarıdan bakıldığında İYİ Parti’nin içinde sürekli tartışma varmış gibi bir algı var. 'İYİ Parti’de sular durulmuyor' falan. Fırtına gördünüz mü? Gayet iyi durum. Tabii başka birtakım hesapları, idealleri olan insanlar olabilir. Bu da siyasetin doğasında olan bir şey. İstifaların bizi etkilemediğini konuştuk. Genel değerlendirme yaptığımızda bu istifalardan partinin geleceğine dair bir endişeye mahal olmadığı durumunu tespit ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Sürekli tartışmaların içinde boğulmaya zorlandıklarını vurgulayan Dervişoğlu, "Bir türlü bir kısım medyaya kendimizi beğendiremedik. En başından beri sürekli birtakım insanlar farklı değerlendirmeler yapıyorlar" diye konuştu.

Dervişoğlu, partisindeki istifalardan kendisinin ve arkadaşlarının etkilenmediğini ifade etti.

Dervişoğlu, "Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir, sorumluluğunun icaplarını yerine getirmeyen ya da sorumluluğunu taşımayan bir kısım insanın istifasını şahsen ben de talep edebilirim, isteyebilirim, onlara fırsat bırakmadan. Bunlar normal şeyler, diğer partilerde de oluyor" ifadelerini kullandı.

SEMA KIZILARSLAN / KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler