,

“3+1’e tabi memurlara becayiş hakkı verilsin”

Büro Memur-Sen, kamudaki 3+1’e tabi olarak görev yapan memurlara becayiş hakkı verilmesini istedi.

“3+1’e tabi memurlara becayiş hakkı verilsin”

Geçtiğimiz yıl sözleşmeli kamu kamu personeline yönelik yapılan düzenleme ile 657 sayılı kanunda yapılan değişim ile yaklaşık 450 bin sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanması süreci tamamlandı. 3+1’e tabi olan personelin ise yer değişim hakkının bulunmaması ise tepkilere neden olmuştu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, konuya ilişkin çağrıda bulunarak, düzenleme yapılmasını talep etti.

BECAYİŞ İLE KAMU HİZMETİ KESİNTİYE UĞRAMAZ

Bazı bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında farklı ünvanlarda on binlerce 3+1 sistemine tabi sözleşmeli personel istihdam edildiğini belirten Yazgan, bu kişilerin eğitim ve eş durumu mazereti dâhil herhangi bir nedenle tayin, yer değişikliği hakkı bulunmadığını hatırlattı.

Yazgan, “Hizmetin aksamadan görülmesi gerekçesini sağlayacak çözüm 657 sayılı DMK’da devlet memurları için düzenlenmiş olan becayiş müessesesidir. Becayişte farklı şehirlerde görev yapan aynı kadro ve pozisyonda ve dahi aynı eğitim düzeyine sahip iki kişi karşılıklı yer değiştirmektedir. Becayiş müessesesinde kamu hizmeti hiçbir şekilde kesintiye uğramamakta, kişilerin talepleri karşılandığından iş verimliliği artmakta, aile birliği sarsılmadan ya da eğitim hakkına halel gelmeden kamu hizmeti ve kamu görevlisi maksimum faydada buluşabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Yazgan, ayrıca becayiş hakkının sözleşmeliye de tanınmasının devlete hiçbir ilave maliyeti bulunmadığını belirtti.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler