,

30 depremzede ile röportaj yapan Reuters: Ak Partinin desteği azaldı

Deprem bölgesinde 30’a yakın yurttaşla görüşen İngiliz haber ajansı Reuters, Tayyip Erdoğan’ın en sıkı destekçilerinin bile oy tercihini değiştirdiğini yazdı.

30 depremzede ile röportaj yapan Reuters: Ak Partinin desteği azaldı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkıldı. Bölgede 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Resmi verilere göre, yaşamını yitirenlerin sayısı 46 bin 104 oldu. Bu süreçte, AFAD ekiplerinin koordine olamadığı ve bazı bölgelere yardımların ya hiç gidemediği ya da geç gittiği eleştirileri de gündem oldu. 

İngiliz haber ajansı Reuters, felaket sonrası deprem bölgesindeki yurttaşlarla görüştü.  "Türkiye'deki depremden kurtulanlar seçimde Erdoğan'a bağlılıklarını gözden geçiriyor" başlığını taşıyan haberde, Erdoğan’ın en sıkı destekçilerinin bile oy tercihini değiştirdiği aktarıldı. 

RAHATSIZLIK VE ÖFKE YARATTI

Haberde, hükümetin kurtarma çalışmalarında yavaş hareket edilmesi ve yetkililerin açıklamalarının rahatsızlık ve öfke yarattığı belirtilirken şunlar kaydedildi:

"Reuters geçen hafta Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te yaklaşık 30 depremzede ile görüştü. Sonuna kadar Erdoğan’ı destekleyeceğini söyleyenler bile desteklerini sorguluyor” denildi. Kahramanmaraşlı bir öğrenci ismini açıklamadan Reuters’a konuşarak, “Fikrim tamamen değişti. AKParti’liyiz fakat deprem bizim için her şeyi değiştirdi."

AKPARTİ'Lİ YETKİLİ KONUŞTU

Reuters’a konuşan AKParti’li bir yetkili ise bölgedeki tepkinin farkında olduğunu söylerken, binaların yeniden yapılması ve kafası karışık bir muhalefet sayesinde seçimin kazanılabileceğini söyledi.

Haberde, “Bölgede 2018’deki seçimlerde AKParti ve MHP’ye yüzde 65 üstü oy geldi. Reuters’a konuşan birçok yurttaş, muhalefet partisinin adayını geç açıkladığını ve sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi milliyetçi kökenli bir adaya oy vereceklerini söyledi.

Adıyaman’da eşi ve çocuğuyla birlikte çadırda yaşayan taşeron inşaat işçisi 52 yaşındaki Mehmet, ‘kendisi dahil herkesin Erdoğan’a oy verdiğini ancak bu seçimde tepki olarak MHP’ye oy vereceğini’ söyledi.

70 yaşındaki çiftçi Mehmet ise “Son 20 yılın hükümeti halk için çalışmıyor. Muhalefetin de göreve hazır olduğuna inanmıyorum. Ancak köklü bir değişikliğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler