,

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesine ilişkin yeni kulisler

Yargı teşkilatının gözü kulağı 14 Haziran’da ilan edilmesi beklenen 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesinde. SONTV’nin edindiği bilgiye göre; Genel Sekreterlik taslak metin üzerindeki çalışmalarını bu hafta tamamlayıp Birinci Daire’ye sunacak. Birinci Daire, kararname gündemiyle ilk toplantısını ise yarın gerçekleştirecek. İşte son dakika kulis bilgileri…

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesine ilişkin yeni kulisler

2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi 5 bin 75 Adli, 351 İdari Yargı mensubunu kapsamıştı. Kararname kapsamında; 33 il başsavcısı değiştirilmiş, yeni kurulan 3 bölge adliye mahkemesine başsavcı ataması yapılmıştı. Ayrıca 3 bölge adliye mahkemesinin de başsavcısı değişmişti.

2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesiyle 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirilmişti. Kararname kapsamında İzmir, Denizli, Hatay, Trabzon, Kahramanmaraş, Niğde, Adıyaman, Van, Aydın, Manisa, Mardin, Isparta, Uşak, Giresun, Ağrı, Malatya, Elazığ, Muş, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcıları olmak üzere toplam 20 il başsavcısı değişmişti.

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesinin de çok kapsamlı olacağı öğrenildi. 14 Haziran’da ilan edilmesi planlanan kararnameyle de birçok il başsavcısının değişmesi bekleniyor.

TASLAK METİN BU HAFTA TAMAMLANACAK

Genel Sekreterliğin kararname çalışmalarını bu hafta tamamlayıp taslak metni Birinci Daire’ye göndermesi bekleniyor.

İLK TOPLANTI YARIN

Son dakika kulis bilgisine göre; Birinci Daire kararname gündemiyle ilk toplantısını ise yarın gerçekleştirecek. Kararname gündemli toplantılar ise 3 hafta boyunca sürecek. Ünvanlıların görüşmelerine ise son hafta başlanacak.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ İLAN EDİLECEK

3 hafta boyunca sürecek kararname maratonunun ardından Kurban Bayramı öncesinde kararnamenin ilan edilmesi bekleniyor.
 

İlişkili Haberler

Manşetler