,

14 STK'dan ortak miting: Kamu çalışanlarının sorunları için toplanıldı

Kamu çalışanları ile ilgili 14 STK’nın bir araya gelerek kurduğu “Biz de Varız Platformu” Ankara’da büyük “Biz de Varız Mitingi” gerçekleştirdi. Miting ile memurların talepleri gündeme getirildi.

14 STK'dan ortak miting: Kamu çalışanlarının sorunları için toplanıldı

Tüm Türkiye’den katılımcılar ile bir araya gelen kamu çalışanları alım gücü kayıpları için Ankara, Anıtpark’tan seslendi. Gerçekleştirilen mitingde kamu çalışanlarının başta ekonomik sorunları olmak üzere birçok sorununun çözülmesi için çağrıda bulunuldu. BASK, AES, AFAD-SEN, ADALET-SEN, HÜRRİYETÇİ-SAĞLIK-SEN, SAVDES-SEN, SAHİM-SEN, TÜM-SAĞLIK-SEN, ÜNİPER-SEN, ENGELSİZ-EĞİTİM-SEN, KADER VE YHS Platformu’nun bir araya gelerek oluşturduğu ‘Biz de Varız Platformu’ tarafından gerçekleştirdiği mitingde her alanda var olan sorunlara yer verildi.

STK BAŞKANLARI TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Biz de Varız Platformu’na dâhil STK başkanları yaptıkları konuşmalarında, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılması ve mevcut personelin eğitimlerine uygun kadrolara atanması, 3600 Ek Gösterge adaletsizliğinin giderilmesi, sözleşmeli personele şartsız kadro verilmesi, memur ve emeklilerinin mali haklarının iyileştirilmesi ve kamu çalışanları için vergi dilimlerinin yüzde 10’a sabitlenmesine yönelik bir takım düzenlemeler yapılması taleplerini paylaştılar.

mehmet fahri özkan / milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler