,

11 Belediye Başkanı: Toplu ulaşıma çok büyük zam yapacağız

11 CHP'li büyükşehir belediye başkanı yaptığı ortak açıklamayla, akaryakıt fiyatındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerinde de zam yapılacağını duyurdu. Açıklamada, "Toplu taşıma ücretlerine yakın zamanda çok ciddi artış yaşanması kaçınılmaz hale gelmiştir" denildi.

11 Belediye Başkanı: Toplu ulaşıma çok büyük zam yapacağız

Akaryakıt fiyatlarına son 7 günde her gün zam yapılması, kamuoyunda büyük tepki topladı. Koronavirüs salgınının getirdiği ekonomk darboğaz, dövizin yükselmesi gibi olumsuz etkenlere Rusya-Ukrayna savaşı da eklenince benzin, motorin (dizel), LPG (otogaz) fiyatlarına zam kaçınılmaz oldu. Zammın ÖTV'den karşılanmasını sağlayan Eşel Mobil Sistemi'nin de (EMS) devre dışı kalmasıyla gelen zamlar, doğrudan tüketiciye yansıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu artışa ilişkin, 11 CHP'li büyükşehir belediye başkanı ortak bir açıklama yaparak, hükümete çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Toplu taşıma ücretlerine yakın zamanda çok ciddi artış yaşanması kaçınılmaz hale gelmiştir. Hükümetin destek uygulamasında da fiyat artışına giderek, toplu taşımada yaşanan tatsızlıkların önüne geçmesi çok kolaydır" denildi. 

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler