,

1,5 milyon kişiye maaş bağlanmadı

Seçim öncesinde apar topar çıkarılan EYT’de mağduriyetler devam ediyor. Düzenleme kapsamında SGK’ya milyonlarca EYT’li başvuru gerçekleştirdi, maaş bağlananların ise düşük kök maaşı ile mağduriyeti devam etti. Yasanın üzerinden geçen 5 ayda 1,5 milyon EYT’liye halen maaş bağlanamadı.

1,5 milyon kişiye maaş bağlanmadı

Seçim öncesinde iktidarın apar topar Meclis’ten geçirerek uygulamaya soktuğu EYT düzenlemesi yeni mağduriyetlerin önünü açtı. Mart ayı sonu itibari ile dilekçelerini veren EYT’lilerin bekleyişi sürüyor. EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, sistemin tamamlandığına yönelik ifadeleri hatırlatarak, “Gördük ki birçok şey askıda kalmış, yine beklemek EYT’liye kaldı” dedi.

Seçim öncesinde iktidarın çıkardığı EYT düzenlemesinde mağduriyetler devam ediyor. Özüpak, düzenlemenin üzerinden geçen 5 aylık süreye rağmen maaşların bağlanmadığını ifade ederek, “Yaklaşık 1,5 milyon kişiye emekli maaşları bağlanmadı. Yıllarca emeklilik hakkı için EYT’li mücadele etti. 2 milyon 250 bin kişi EYT’den emekli olacakken, 1,5 milyon kişi maaş bağlanması için bekliyor” dedi.

“SÖZLER HAVADA KALMIŞTIR”

Şartlarını borçlanarak tamamlayan EYT’liler olduğunu ifade eden Özüpak, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarını hatırlatarak, “5 aydır hem borç ödeyen hem de maaşı bekleyen EYT’liler var. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, her haliyle hazırız demişti ancak yeterli hazırlığın olmadığı ortaya çıkmıştır. Sözler havada kalmıştır” diye konuştu.

“BEKLEMEK YİNE EYT’LİYE DÜŞTÜ”

Yasanın ardından Mayıs ayında maaşların verileceğine ilişkin ifadelere dikkat çeken Özüpak, geçen 5 ayda EYT’lilerin beklemeye devam ettiğine dikkat çekerek, “Mayıs ayında maaşların bağlanması beklenirken, bu gidişle Eylül ayını, Ekim ayını bulacak gibi. Bu bir anayasal haktır, bu durum bir an önce çözülmelidir. Çözüme kavuşmak isteyen EYT’liler isyanda. EYT’de 150 günlük bir kayıp devam ediyor. Bu insanlar içerisinde işsiz arkadaşlarımızda var. Hükümetimiz söz verdi ama eksik yasadan dolayı biz mağdur olduk. Gördük ki birçok şey askıda kalmış, yine beklemek EYT’liye kaldı” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler