,

"Şimşek ve Erkan, elde kalan kamu işletmelerinin satışı için getirildi"

Erdoğan’ın ekonomide umudu, elde kalan kamu işletmelerinin satışına bağladığını belirten ekonomist Yeşilada, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın bu amaçla göreve getirildiğini söyledi. Asıl sıkıntını kış aylarına doğru görüleceğini belirtti.

"Şimşek ve Erkan, elde kalan kamu işletmelerinin satışı için getirildi"

Ekonomist Atilla Yeşilada’ya göre, seçimden sonra göreve getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a çizilen bir çerçeve var. “O çerçevenin içinde Türkiye’de ekonomiyi, gelir dağılımı adaletsizliğini, refah yoksunluğunu düzeltecek mesafe yok, yer yok. Yani, ellerinde öyle bir araç yok” diyen Yeşilada, Türkiye’nin bir yıl önce yaşadığı derin ekonomik krizin bir benzeriyle kış aylarında yeniden karşılaşacağını söyledi.

Sözcü’den Ruhat Mengi‘nin sorularını yanıtlayan Yeşilada, TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyonun dahi yüzde 40 olduğu bir ortamda, politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 15’e çıkarmanın bir anlam ifade etmeyeceğini vurguladı. Enflasyonla mücadele edilmek isteniyorsa, faizin enflasyonun üzerinde olması gerektiğini anlatan Yeşilada, üstelik tek sorunun da enflasyon olmadığını hatırlatarak, yüksek cari açık ve eksilerdeki döviz rezervlerine işaret etti. Doların ise güçlü turist girişi nedeniyle yaz aylarında 28 lirayı geçeceğini sanmadığını ancak kış aylarına doğru sorunun başlayacağını ifade etti.

‘ERDOĞAN’IN KAFASINDAKİ PLAN BU’

Erdoğan’ın umudu Körfez ülkelerinin yanısıra Rusya ve Azerbaycan’dan gelecek yatırımlara bağladığını belirten Yeşilada, şu değerlendirmede bulundu:

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler