,

Sıfır aracı ikinci el satanlar dikkat: Bakanlıktan büyük ceza geliyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışında ÖTV kaçakçılığına yönelik mücadeleyi sürdürüyor ve 36 işletmeye ceza kesiyor.

Sıfır aracı ikinci el satanlar dikkat: Bakanlıktan büyük ceza geliyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışında ÖTV kaçakçılığına yönelik mücadelesini sürdürüyor. 2023 yılında yürürlüğe girecek olan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi öncesinde, Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satışı yapan 36 işletmeye ceza kesildiğini duyurdu. Açıklamada, bu işletmelerin düzenlemelere aykırı hareket ettikleri ve sıfır aracın ikinci el satışı yoluyla ÖTV kaçırdıkları belirtildi.

Düzenlemeye göre, 6 bin kilometreden az kullanılmış sıfır araçların ikinci el satışı yapılamayacak. Ticaret Bakanlığı denetimleri sonucunda 36 işletmenin bu düzenlemeye aykırı hareket ettikleri tespit edildi ve 15 milyon 905 bin liralık idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı, söz konusu düzenlemenin ÖTV kaçakçılığına engel olması amacıyla getirildiğini belirtti. Bakanlık yetkilileri, yapılan denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ve düzenlemeye aykırı hareket eden işletmelere ceza uygulanacağını vurguladı. Bu kapsamda, ikinci el araç satışı yapan işletmelerin, düzenleme hükümlerine uygun hareket etmeleri gerekiyor.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler