,

Özgür Demirtaş: Tasarruf emekliden, işçiden, memurdan çiftçiden başlayamaz

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret artışının enflasyonu artıracağı yolundaki tartışmalar sürerken önemli bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Demirtaş, "Türkiye'nin tasarruf yapması gerekli ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan çiftçiden başlayamaz" ifadesini kullandı. Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez de asgari ücrete zam yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Özgür Demirtaş: Tasarruf emekliden, işçiden, memurdan çiftçiden başlayamaz

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X (Twitter) hesabından dikkat çeken bir mesaj yayınladı.

* Türkiye'nin tasarruf etmesi gerekli. Ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz. Bu tasarruf, itibardan başlar, siyasetçilerden başlar, hükümetten başlar, devletten başlar. Başlamalı...

Prof. Dr. Demirtaş 20 Mayıs'ta yaptığı bir paylaşımda da bu konuya değinmişti. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin enflasyonla mücadele kapsamında yürüttüğü tasarruf politikalarına ilişkin mesajında, "Tasarrufa fakir fukaradan başlanmaz, siyasetçiden başlanır" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak : Dünya Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler