,

ÖTV indirimi ile araç fiyatları düşecek mi?

Sıfır ve ikinci el araç alacak olanlar, Özel Tüketim Vergisi ÖTV indirimi konusunda gelecek olan resmi açıklamayı bekliyor. İşte, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu'nun ÖTV indirimine yönelik açıklaması ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in indirim talebi...

ÖTV indirimi ile araç fiyatları düşecek mi?

ÖTV indirimiyle ilgili son haberler araştırılmaya devam ediyor. araç alım satım işlemlerinde yaşanan durgunluk nedeniyle, ÖTV indirimi yurttaşların gündeminde yer alıyor.

CENGİZ EROLDU'DAN ÖTV AÇIKLAMASI

ÖTV konusunda matrahın güncellenmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, ÖTV indirimine yönelik açıklamalarda bulundu.

Eroldu açıklamasında, "Böyle bir değişikliğin de olacağını ben beklemiyorum ama tabii sonuçta bu söylentiler, bu konuşmalar da iç piyasaya zarar veriyor bir yerde. Çünkü bunları dikkate alarak bazı müşterilerde erteleme kararları olabiliyor.

Bu mutlaka yönetmemiz gereken bir konu. Şimdi tabii ihraç pazarlarındaki bu talep daralması riskine karşılık bizim muhakkak otomotiv sanayini korumak anlamında, otomotiv sanayinin yarattığı istihdam, otomotiv sanayinin yarattığı ihracat, katma değeri korumak anlamında yukarıdaki maddelerle iç piyasanın desteklenmesi bizce son derece önemli bir yer teşkil ediyor" ifadelerine yer verdi.

TESK BAŞKANI'NDAN ÖTV İNDİRİMİ TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ticari araçlar için ÖTV indirimi talep etti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, ulaşım sektöründeki esnafın sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sektörde faaliyet gösteren esnaf için ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV indirimi yapılmasını talep eden Palandöken, "Otomobildeki kur artışı yüzde 100'ün üzerinde. Bu durumda daha önce yüzde 45 ÖTV'ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 oldu. Daha da ötesi, vergisiz fiyatı 200 bin liranın altında otomobil kalmadığı için en düşük ÖTV oranı yüzde 80'e çıktı. Bu da araç fiyatlarının ekstra artmasına sebep oluyor. 2015'te olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimi getirilmeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Cumhuriyet Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler