,

O karar uygulamaya geçti! Artık para çekimi sadece ATM'den yapılacak

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir düzenleme bugünden itibaren hayata geçiyor. 1 Temmuz 2024'ten itibaren, 81 ilde tüm bankalarda 20 bin TL'nin altındaki para çekme ve yatırma işlemleri sadece ATM üzerinden yapılabilecek.

O karar uygulamaya geçti! Artık para çekimi sadece ATM'den yapılacak

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bankalar, para çekme işlemlerinde resmen yeni bir döneme girdi.

1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren, 81 ilde 20 bin TL'nin altındaki para çekme ve yatırma işlemleri banka veznelerinde yapılamayacak. Bu yeni düzenleme, emeklilerin bankalara gitme sıklığını önemli ölçüde azaltacak ve ATM kullanımını teşvik edecek.

YOĞUNLUĞUN AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

kamusonhaber'in haberine göre; Bankalar, veznelerde oluşan yoğunluğu azaltmak ve ATM kullanımıyla operasyonel verimliliği artırmak için bu kararı aldı. Özellikle emeklilerin yoğun olduğu saatlerde oluşan uzun kuyruklar, hem müşterileri hem de bankaları zor duruma sokmaktaydı. Bu yeni düzenleme ile vezne işlem yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.

KİMLER BU KARARDAN ETKİLENECEK?

Öte yandan söz konusu karar, en çok ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen emeklileri etkileyecek. 20 bin TL'nin altındaki işlemlerini ATM'lerde yapmak zorunda kalacak.

İlişkili Haberler

Manşetler