,
#Asgari ücret

Milyonların gözü bu toplantıda

Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte alım gücü günden güne düşen 7 milyondan fazla asgari ücretli, Temmuz ayında yapılacak olan ara zammı beklemeye başladı.

Milyonların gözü bu toplantıda

Temmuz için açıklanacak olan ara zammı belirlemesi için oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde bugün gerçekleştirecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının “Reşat Moralı Toplantı Salonu”nda gerçekleştiriliyor. Milyonların gözü, bugün bakanlıktaki bu salonda olacak.

ÖNCESİNDE TİSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Komisyon içerisinde işçi tarafını temsil eden Türk-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 5 üye ile birlikte 15 üye ilk toplantıda, kamuoyunun beklentisini, enflasyon rakamlarını ve asgari ücretle geçinen vatandaşların beklentisini göz önüne alarak yapılan çalışmaları pazarlık masasına sunacak.

“BAYRAMA GİRMEDEN BU SÜRECİ TAMAMLAYALIM”

Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Vedat Işıkhan’ı ziyaret eden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, “Önümüzde bir bayram var. Teşkilatımla birlikte benim şahsi arzum, bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır” dedi.

YÜZDE 30-40 BANDINDA ZAM YAPILMASI BEKLENiYOR

İktidarın “tarihi zam yaptık” diyerek duyurduğu asgari ücret zammı, ekonomik krizin gölgesinde neredeyse eridi. Ocak ayında yapılan zamma, işçi sendikalarını temsil eden Türk-İş imza atmazken, ara zam konusunda tarafların anlaşıp anlaşamayacağı merakla bekleniyor. Bu haliyle asgari ücrete yapılması gereken zam 140 dolar olurken, önümüzdeki 6 ayda yapılacak olan enflasyon rakamı da hesaba katıldığında yüzde 30-40 bandında bir ara zammın yapılacağı tahmin ediliyor.

Ali EKBER / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler