BIST 100 9.975,60 %2.06 Dolar 33,97 %-0.19 Euro 38,03 %0.3 Altın Gram 2.830,43 %0.98 Brent Petrol 74,75 %1.48 Bitcoin 63.755,00 %6.27
,

“Krizin sebebi EYT’liler değil yanlış icraatlar”

Kamuoyunda son günlerde ekonomideki zorlukların nedenlerinden biri olarak EYT düzenlemesinin gösterilmesine başta EYT’liler tepki gösterdi.

“Krizin sebebi EYT’liler değil yanlış icraatlar”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaşanan ekonomik krizin temelinin EYT emeklileri olmadığını ifade ederek, “Kaynakların dağılımında emekli ve emekçinin tercih edilmeme ve kaynakların har vurulup harman savrulduğu ekonominin sebebi, iktidarın yanlış icraatlarıdır” dedi.

“EYT’LİLER SUÇLANIYOR AMA BU, ALGIDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

EYT’nin  çıkmasının ardından EYT’lilere yönelik birçok eleştiri gündeme getirilmişti. Yaşanan ekonomik krize yönelik eleştirilerin odağına da konulan EYT’liler, kendilerine yönelik eleştirilere tepki gösteriyor. EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaşananlara EYT’lilerin sebep olmadığının altını çizdi. Emekli aylıklarına yönelik olarak 2018 yılından itibaren Hazine desteği verildiğini anımsatan Özüpak, emeklilerin düşük maaşlar ile boğuştuklarını belirterek, “Şu an EYT’li emekliye gelene kadar mağduriyet çok önceden vardı. Bugün ekonomik sorunların, çalışanlara yapılmayan zammın ve SGK’nın zararına sebep olarak gösterilen EYT’liler suçlanıyor ama bu, bir algıdan başka bir şey değil” dedi.

“TASARRUFUN EMEKLİ VE EMEKÇİDEN YAPILMASININ KABUL EDİLİR BİR YANI YOK”

İktidarın EYT’lileri suçlamalarına yönelik açıklamaları hatırlatan Özüpak, yaşananlar ile ilgili EYT’lilere suç bulunmaması gerektiğini belirterek, “Kaynakların dağılımında emekli ve emekçinin tercih edilmemesinin sebebi iktidarın yanlış icraatlarıdır. Tasarrufun emekli ve emekçi üzerinden yapılmaya çalışılmasının kabul edilebilir bir yanı yokken bir de EYT’liler günah keçisi ilan ediliyor. Açıklamaların kabul edilir hiçbir tarafı yoktur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN  / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler