,

KKM, faydadan çok zarar verdi

Türk Lirasının değer kaybını durdurmak ve düşük faiz nedeniyle dövize olması muhtemel bir yönelişi önlemek için devreye alınan KKM, faydadan çok zarar verdi.

KKM, faydadan çok zarar verdi

Türk Lirasının değer kaybını durdurmak ve düşük faiz nedeniyle dövize olması muhtemel bir yönelişi önlemek için devreye alınan KKM, faydadan çok zarar verdi. TL’deki değer kaybına ve dövizdeki artışa engel olamayan KKM, hem fakirden zengine bir servet transferi oldu hem de Merkez Bankası bilançosunda 818,2 milyar lira zarara neden oldu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, KKM kaynaklı zararın Merkez Bankası’nın faaliyet raporunda da yazdığını ve bu tutarın üstü kapalı olmadığını belirterek, “KKM kaynaklı zarar 833 milyar lira” dedi.

MİLLÎ GAZETE, YİNE HAKLIYI VE DOĞRUYU YAZDI...

İktidarın, ekonomiyi bataktan kurtarma ve Türk lirasının değerini koruma adına çok faydalı bir politikaymış gibi piyasaya sürdüğü Kur Korumalı Mevduat (KKM), gelinen noktada, ülkemize ağır bir ekonomik tahribat bıraktı. Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarının öve öve bitiremediği Kur Korumalı Mevduat meselesinde öngörülü bir bakış açısı koyan yine sadece Millî Gazete olmuştu.

BU YÜKÜN BİR SORUMLUSU DA FETVA VEREN HOCA EFENDİLER

Millî Gazete, manşetleriyle KKM’nin hem ülke ekonomisine faydadan çok zarar getireceğini hem de haksız kazancı teşvik ettiği için dinen caiz olmadığını defaatle gündeme taşımıştı. Bugün gelinen nokta Millî Gazete’yi bir kez daha haklı çıkarırken, Kur Korumalı Mevduat’ı, “ekonomiyi düzeltmenin altın anahtarı” olarak göstermek suretiyle vatandaşın algılarıyla oynayan malum medyanın da, KKM’ye “helaldir” fetvası veren ilim adamlarının da sesi soluğu çıkmaz oldu.

Milli Gazete

 

İlişkili Haberler

Manşetler