,

Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuoyunun merakla beklediği yeni vergi paketiyle ilgili kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarına yönelik "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var" dedi.

Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı?

Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

Yurt dışı çıkış harcı 3 bin lira mı olacak?

Yılmaz, yurt dışı çıkış harcına ilişkin henüz kesin bir rakam belirlenmediğini, çalışmaların devam ettiğini, bu konuda toplumsal hassasiyetler dikkate alınarak, haklı gerekçelere dayalı istisnalar olabileceğini kaydetti.

Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı?

Vergi paketinde, kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisinin bulunduğu iddialarına ilişkin Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten 500 liranın üzerinde olan kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun dışında şu anki çalışmamızda böyle bir konu söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, vergi düzenlemeleri konusunda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alındığını ve çalışmaların bu doğrultuda sürdüğünü dile getirerek, "Vergi adaletinin yanı sıra en önemli önceliklerimizden biri kayıt dışılığın azaltılması, kayıtlılığın arttırılması, eşit düzeyde muamelenin tüm toplumsal kesimlere yayılması." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler