,

İstanbul'da kiralar artmaya devam edecek mi?

Son iki yılda dünya genelinde kiralarda neredeyse en büyük artışı yaşayan İstanbul'da ev sahibi olmak git gide zorlaşıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 'kiralarda artış yaşanacak mı?' sorusu bir hayli merak edilirken, Emlak Acentaları kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan, soruya yanıt verdi. Özcan, Türkiye'de her şeyin fiyatlarının arttığı bu zamanda İstanbul'da da kiraların artmaya devam edeceğini söyledi.

İstanbul'da kiralar artmaya devam edecek mi?

İstanbul kiralara artan enflasyon rakamları ve kurlar sebebiyle gelen fahiş zamların ardından kiracıların ev bulma olasılığı git gide düşüyor.

İstanbul'daki son durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe açıklarken, yıllık bazda fiyatların yüzde 68 yükseldiğini söyledi.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Emlak Acentaları kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan, "Deprem nedeniyle güvenli bölgelerde hareketlilik daha bir dikkat çekiyor. Konutlara daha çok talep olmaya başladı ya da bir yer güvensiz söylendiği için talep azaldı" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos'ta 17 bin 408 konut satıldı. En çok konut satılan ilçe Esenyurt. Esenyurt'u Küçükçekmece ve Beylikdüzü takip ediyor. Fiyat artmasına rağmen satış miktarı azaldı geçen yıl aynı dönemde
18 bin 485 konut satılmıştı.

'YABANCILARIN ALIM YAPTIĞI YERLERDE FİYATLAR ARTIYOR'

Özcan ,"Yabancıların alım yaptığı yerlerde de fiyatlar aşırı yükseliyor bir taraftan döviz artışı ve o bölgelerdeki satın alma gücünün daha yüksek olması fiyatı yukarı doğru hareketlendiriyor." dedi.

FİYATLARIN EN YÜKSEK OLDUĞU İLÇELER

İstanbul'da ortalama konut fiyatı Ağustos ayında 4 milyon 677 bine çıktı. Fiyatının en yüksek olduğu ilçeler sırasıyla Sarıyer, Beykoz, Kadıköy, Beşiktaş, Şile, Bakırköy, Adalar ve Üsküdar.

27 ilçede ise konut fiyatları ortalamanın altında. Esenyurt en uygun fiyata konut bulunabilecek ilçelerin başında geliyor. Esenyurt'u Sultangazi, Esenler, Annavutköy ve Fatih ilçeleri takip ediyor.

'FİYATLAR MUTLAKA ARTACAKTIR'

Önümüzdeki dönem de konut fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini söyleyen Özcan, "Her gün her şeyin fiyatının arttığı bir durumda maliyetler yükseldiği için fiyatlar mutlaka artacak" dedi.

Kaynak : NTV

İlişkili Haberler

Manşetler