,

Artan maliyetler nedeniyle evlenmek isteyenler adım atamıyor

Ekonomik kriz boşanmaları artırırken yuva kurmak isteyen gençler, maliyeti düşürmeye çalışıyor. Böyle olunca düğün salonları başta olmak üzere birçok sektörde daralma yaşanıyor.

Artan maliyetler nedeniyle evlenmek isteyenler adım atamıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ekonomik kriz ile birlikte düğün sektörünün yüzde 15 oranında azaldığının altını çizerek, “2023 yılında yaklaşık 600-610 bin çiftin evlenmesi öngörülüyordu ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu sayı 500 binli rakamlara gerileyerek yüzde 15’e yakın azaldı. Oysaki düğün sektörü 230 kalemi ilgilendiren bir sektör” dedi.

GENÇLER, YENİ YUVA KURMAK İÇİN ADIM ATAMIYOR

Zorlaşan  ekonomik koşullar vatandaşı zorlamaya devam ederken, birçok konuda adım atmalarını da engelliyor. Artan maliyetler nedeniyle yeni bir yuva kurmak isteyen gençler adım atmazken, düğün sektöründe çalışan firmalar ise azalan işleri sebebiyle zorlanıyor.

DÜĞÜN SEKTÖRÜ GENİŞ BİR ALANI ETKİLİYOR

Sektör temsilcileri bazı düzenlemelerin gerekli olduğuna dikkat çekerken, düğün sektörü içerisinde bulunan birçok sektörün de bu daralmadan etkilendiği belirtildi. Sektör temsilcileri, yeni evlenecek çiftler ev kurma sürecinde mobilya, beyaz eşya, ev tekstili sektörleri ve düğün süreci boyunca çiçekçiler, kuaförler gibi sektörlerin bu daralan sektörden nasibini aldığını ifade etti.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler