,

İŞKUR en çok aranan meslekleri duyurdu

İŞKUR, 2024 yılının ilk altı ayında en çok aranan meslekleri açıkladı. İş arayanların öncelik verdiği meslekler arasında özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, garson, satış elemanı/danışmanı gibi pozisyonlar öne çıktı. Ayrıca, İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2,2 milyon kişi olarak belirlendi.

İŞKUR en çok aranan meslekleri duyurdu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2024 yılının ilk yarısına ait istatistikleri içeren haziran ayı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, yılın ocak-haziran döneminde toplam 1 milyon 339 bin 814 açık iş ilanı yayımlandı. Haziran ayı itibarıyla ise 193 bin 968 yeni iş imkanı ortaya çıktı. Açık işlerin neredeyse tamamı, yüzde 98,8'i özel sektörden kaynaklandı.

KAYITLI İŞSİZLERİN PROFİLİ

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında 2 milyon 253 bin 851 kişi olarak kaydedildi. Bu rakamın yüzde 48,5'i erkek, yüzde 51,5'i ise kadınlardan oluştu. Genç işsizlerin, özellikle 15-24 yaş grubunun işsizlik oranı ise yüzde 21,7 olarak belirlendi.

EN ÇOK TALEP GÖREN MESLEKLER VE SEKTÖRLER

İmalat sanayi, açık işlerin en yoğun olduğu sektör olarak öne çıktı. Bu sektörde toplam 530 bin 202 açık iş bulunurken, özel güvenlik görevlisi en çok işçi arayan meslek olarak listelendi. İlk 6 ayda en fazla talep gören meslekler arasında özel güvenlik görevlisi (silahsız), turizm ve otelcilik elemanı, servis elemanı (garson) ve satış elemanı/danışmanı gibi pozisyonlar yer aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler