,

İPA araştırması: İstanbul’da anne olmak bile pahalı!

İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, İPA tarafından hazırlanan 'İstanbul’da Anne Olmak' raporunun ayrıntılarını paylaşarak, İstanbul’da yaşayan annelerin temel gündeminin ekonomi olduğunu belirtti.

İPA araştırması: İstanbul’da anne olmak bile pahalı!

👩‍👦İstanbul’da yaşayan annelerin gündemi ekonomi

@ipaistanbul
 tarafından yayınlanan “İstanbul’da Anne Olmak” raporuna göre:

📌 Yılın ilk 3 ayında İstanbullu annelerin ev içi gündemi %52,2 ile ekonomik sorunlar ve %17,8 ile 31 Mart yerel seçimleri oldu.

📌 Ekonomik sıkıntılar altında, İstanbullu annelerin yalnızca %39'u eğer isterse iki günde bir etli yemek yiyebileceğini, %33,6'sı yeni kıyafet alabileceğini, %30,7'si yılda bir haftalık tatil yapabileceğini düşünüyor.

 📌 İstanbullu annelerin %33,1’i çalışıyor, %66,9'u ise çalışmıyor.

📌 Çalışmayan annelerin %65,2'sinin çalışmama sebebi ev işleri ve bakım emeğiyken, diğer sebepler arasında iş bulamama (%5,6) ve aile izni olmaması (%1) bulunuyor.

💥İstanbul’da annelerin hayatını kolaylaştırmak ve annelere destek olmak için @istanbulbld
 çok önemli adımlar attı:

📌 İBB'nin "Yenidoğan Destek Paketi"nden 28.788 anne, "Yuvamız İstanbul Hizmeti"nden 10.000'den fazla anne ve "İstanbul Bebek Projesi"nden 5.713 anne faydalandı.

📌 Toplam 69.607 Anne-Bebek Destek Paketi, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

📌 Anne Kart uygulamasıyla 0-4 yaş çocuk anneleri, İstanbul'da ücretsiz toplu taşıma hakkı kazandı. Anne Kart uygulamasından yararlananların sayısı 650 bini aştı.

📌 Günümüz ulaşım fiyatları üzerinden hesaplandığında geçtiğimiz 4 yılda Anne Kart sayesinde 3 Milyar 484 Milyon TL annelerimizin cebinde kaldı.

Annelerimizin hayatını kolaylaştırmak için yeni yatırımlar, yeni atılımlarla çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler