,

İkinci el araç almak isteyenler bu tarihi not etsin! Resmen başlıyor

Araç piyasasındaki çip sorunu, tedarik sorunu gibi pek çok problem satışları da ciddi oranda etkiledi. Piyasanın canlanmasını isteyen galericiler vatandaşların 250 ile 400 bin TL arasındaki araçları araştırdıklarını söyledi. Araç piyasasındaki o tarihe dikkat çeken galericiler hareketli günlerin geleceğini işaret etti. İşte araç piyasası hakkında merak edilen tüm detaylar…

İkinci el araç almak isteyenler bu tarihi not etsin! Resmen başlıyor

Şubat ayı itibariyle yaşanan felaketler ikinci el araç piyasasında durma noktasını getirdi. 2023 yılı ile birlikte artan fiyatların üzerine bir de deprem felakete etkilenince ikinci el araç fiyatları da ciddi oranda zamlandı. Seçim için kısa bir süre kala piyasadaki araç sıkıntısına dikkat çeken galericiler ise ikinci el araç piyasasının bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Eskişehirli galericilerden bazıları geçmiş yıllarda yaşanan bayram yoğunluğunu beklediğini ifade ederken bazıları da seçim nedeniyle bayram yoğunluğu yaşanmayacağını dile getirdi. İşte araç piyasası hakkında merak edilen tüm detaylar…

15 GÜNE PİYASA BAMBAŞKA OLACAK

15 senedir galericilik yapan Mutlu Saygın, piyasanın son günlerde yavaş olduğunun altını çizdi. Saygın, Nisan ayında Ramazan Bayramı kutlanırken vatandaşların da 10-15 gün içerisinde araç alımlarına yöneleceğini söyledi. 15 güne kadar piyasada hareketlilik olacağını belirten Saygın, şu anda fiyatların durgun olmasındaki en temel nedeni fiyatlar olduğunu işaret etti.

Dolar ve Euro'nun yükseldiği zamanlarda araç piyasasının da durgunlaştığını ifade eden Saygın, ramazan ayının geldiğini belirterek bu ayda insanların şehir dışına fazla gitmek istemediğini söyledi. İnsanların bulunduğu şehirde araç almayı tercih ettiklerini dile getiren Saygın, “İnsanlar bayramda tatile ve gezilere de gitmek istiyorlar. Onlar sayesinde bir 15 gün içinde bir hareket bekliyoruz. 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığındaki araçlar çok hızlı satılıyor. İnsanların alım gücünde yaşanan düşüş vatandaşları 250 bin TL değerindeki araçlara yöneltiyor.” ifadelerini dile getirdi.

SEÇİMLER PİYASAYI DA ETKİLEDİ

40 yıldır piyasada olan Uğur Kaplan ise deprem ve enflasyon gibi durumların piyasadaki durgunluğun en büyük nedeni olduğunu söyledi. Seçim sürecinin yaklaşmasının da belirsizlik ortamı oluşturduğunu belirten Kaplan, ikinci el araç piyasasını oldukça durgun olduğunun altını çizdi.

Geçmiş yıllarda Bayram döneminde hareketlilik olduğuna işaret eden Kaplan, seçimden sonraki süreçte hareketlilik yaşanabileceğini aktardı. Şimdilerde durumun belirsiz olduğunu ve seçime kadar hareket beklemediklerini söyleyen Uğur Kaplan, “Şu an tek talep 200 bin TL fiyatlarında seyreden araçlarda var. Ancak bu fiyatlara güzel bir araba bulmak çok zor” sözleri ile piyasadaki son durumu aktardı.

KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler