,

Gurbetçi icraat bekliyor…

Seçimden önce vaat verildi ama yerine getirilmedi, gurbetçiler tepkili…

Gurbetçi icraat bekliyor…

Yurtdışında yaşayan Türklerin yabancı plakalı arabalarını Türkiye’ye sokabilmeleri için en az 185 gün ülke sınırları dışında kalma şartının 30 güne düşürülmesi ile ilgili vaat henüz yerine getirilmedi. Cumhur İttifakı, 14 Mayıs Genel Seçimleri’ne kısa bir süre kala bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında verdiği vaat, gurbetçilerimizi beklentiye sokmuştu. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen gurbetçilerin araçlarına yönelik yurt dışında kalma süresinin 30 güne düşürülmesiyle ilgili bir adım atılmadı.

Cumhur İttifakı, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde yurtdışında yaşayan 5 milyon gurbetçiyi ilgilendiren önemli bir vaat vermişti. Yurtdışında yaşan Türklerin yabancı plakalı arabalarını Türkiye’ye sokabilmeleri için aracın en az 185 gün ülke sınırları dışında kalma şartının 30 güne düşürülmesi ile ilgili vaat henüz yerine getirilmedi. Geçici ithalat kapsamında gurbetçilerin Türkiye’ye getirdiği arabanın 730 günlük sürenin bitmesinin ardından, aracın ülkemizde trafiğe çıkabilmesi için 185 gün yurtdışında kalması gerekiyor. 6 aydan uzun olan bu sürenin 1 aya düşürüleceğine yönelik vaat birçok gurbetçi aileyi seçim sürecinde memnun etmişti. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında verdiği vaatle ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı. Özellikle de Avrupa’da yaşayan milyonlarca gurbetçi vatandaşımızın beklediği vaade ilişkin ne zaman harekete geçileceği merakla bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI BİZZAT AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Genel Seçimleri’ne 15 gün kala yaptığı bir konuşmada gurbetçilerimize seslenerek, “Türkiye’ye getirdiğiniz araçların tekrar girişi için yurt dışında kalma şartını 30 güne düşüreceğiz” demişti. Özellikle de Avrupa’da yaşayan milyonlarca gurbetçiyi beklentiye sokan bu vaat ile ilgili henüz bir adım atılmadı. Geçici ithalat kapsamında gurbetçilerin Türkiye’ye getirdiği arabanın 730 günlük sürenin bitmesinden ülke sınırları içerisinde trafiğe çıkamayan gurbetçiler tekrar araçlarını yurt dışına götürmek zorunda kalıyor. Arabasıyla Türkiye’ye gelmek isteyen gurbetçilerimiz, araçlarının en az 185 gün ülke sınırları dışında kalma şartına uymadığı takdirde gümrük kapılarından geçemiyor. Araçlara yönelik yurt dışında kalma süresinin 30 güne düşürülmesini bekleyen gurbetçiler yetkililerin harekete geçmesini bekliyor… 

Onur Şehmus Şahin / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler