,

Fed faiz kararını açıkladı

Fed ABD'de etkileri devam eden bankacılık krizinin ortasında yılın en kritik faiz kararını açıkladı. Toplantı öncesinde piyasada beklentileri farklılık gösteriyordu. Bu ortamda genel beklenti Fed'in faiz artış patikasına 25 baz puanla devam etmesi yönündeydi.

Fed faiz kararını açıkladı

Fed politika faizini 25 baz puan artırdı.

Fed karar metninde ABD bankalarının sağlam bir görünümü olduğunu, ancak gelişmelerin büyüme üzerindeki etkilerinin değerlendirileceğini ifade etti.

Karar metninden çıkan sinyaller küresel piyasaları sarsan bankacılık krizine karşın Fed'in faiz artışlarından vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Fed karar metninde daha önce duyurulan planlarında açıklandığı gibi, Hazine menkul kıymetleri ve kurum borcu ve kurum ipoteğine dayalı menkul kıymetlerdeki varlıklarını azaltmaya devam edeceğini de ifade etti.

25 baz puanlık faiz artışıyla politika faizi yüzde 4,75-5 aralığına çıkarak 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Piyasada ABD'de yaşanan bankacılık krizi dolayısıyla Fed'in bu toplantıyı pas geçebileceğine dair beklentiler de dile getirilmesine rağmen piyasa genelinde genel beklenti Fed'in politika faizini 25 baz puan artırması yönündeydi.

Fed enflasyonla mücadele etmek için geçen sene 4 kez 75’er baz puanlık artış yapan Aralık ayında artış hızını yavaşlatarak 50 baz puana, Şubat ayında ise 25 baz puana indirmişti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler