,

Erdoğan'dan Musk'a '7. Tesla fabrikasını Türkiye'de kur' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için gittiği ABD’nin New York kentinde, Türkevi’nde Tesla ile SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Amerikalı iş insanı Elon Musk ile görüştü. Erdoğan, Musk’ı, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Erdoğan'dan Musk'a '7. Tesla fabrikasını Türkiye'de kur' çağrısı

İletişim Başkanlığı'nda yapılan açıklamaya göre Erdoğan, kabul ettiği Musk’a, Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Musk'a, elektrikli araç şirketinin yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması çağrısı yaptı.

Tesla'nın altı dev fabrikasının yerleri ve özellikleri şöyle:

Fremont, California (ABD)

ABD'nin California eyaletinin Fremont kentindeki fabrika 2010'da, yani Tesla'nın kuruluşundan 7 yıl sonra açıldı. Tesla; Model S, 3, X ve Y tipi araçlarını 511 bin metrakare büyüklüğündeki bu fabrikada üretmeye başladı. Tesla'nın en fazla işçisi olan bu fabrikasında 17 binden fazla kişi çalışıyor.

BBC TÜRKÇE

İlişkili Haberler

Manşetler