,

Erdoğan’dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Enflasyonun yakında hızla aşağıya doğru inişine şahitlik ederek bu sıkıntı üzerine kurulan kirli senaryoların yırtılıp atıldığını hep beraber göreceğiz." dedi. Öte yandan Erdoğan, pamuk ve ayçiçeği üreticilerine yapılacak desteği de açıkladı.

Erdoğan’dan enflasyon açıklaması

Erdoğan, AKP Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Türkiye’nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz.

*Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz.

Pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödemesi desteğini 1 lira 10 kuruştan 1 lira 60 kuruşa yükseltiyoruz.

*Yağlı ayçiçeğinde mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesini kilogramda 50’den 70 kuruşa yükseltiyoruz.

*Kütlü pamukta toplam destek kilo başına 2 lira 14 kuruş, dekar başına 1071 liraya, ayçiçeğinde kilo başına 1 lira 11 kuruş, dekar başına 297 liraya ulaşıyor.

*Bu yıl 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

*Enflasyonun yakında hızla aşağıya doğru inişine şahitlik ederek bu sıkıntı üzerine kurulan kirli senaryoların yırtılıp atıldığını hep beraber göreceğiz.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler