,

Dünyaca ünlü ekonomist, Özgür Demirtaş'ı eleştirdi

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede Rusya ile olan ihracata dikkat çekti. Muhalif paylaşımları ile öne çıkan ekonomist Özgür Demirtaş ise Brooks'un övgü niteliğindeki açıklamalarına tepki göstererek, Türkiye'nin başarılı büyüme politikasını gölgelemeye çalıştı.

Dünyaca ünlü ekonomist, Özgür Demirtaş'ı eleştirdi

uslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks sosyal medya hesabından, Ağustos 2022 verilerini paylaşarak Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracatının büyük oranda arttığını ifade etti.

Robin Brooks, Ağustos 2022'deki ihracatın toplam değerinin, Ağustos 2021'e oranla yüzde 110 üzerinde olduğunu belirtti. Bunun tüm zirvelerin üzerinde olduğunu kaydeden Brooks, "Piyasalar, ihracata odaklanan Türkiye ve Rusya arasındaki değişen ticaret ilişkilerine odaklanıyor." paylaşımını yaptı.

Özgür Demirtaş ise Brooks'un yaptığı paylaşıma tepki göstererek ithalat rakamlarına vurgu yaptı.

Robin Brooks, Özgür Demirtaş'a cevap vererek diğer ülkelerin de yer aldığı yeni bir grafik paylaştı ve "Bu, Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından ithalatındaki büyümenin dağılımıdır" dedi.

Brooks, "Türkiye'den Rusya'ya ihracatı işaretledim. Çünkü bu hacimler artıyor, fiyat etkisi değil..." sözlerini kullandı.

 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ 'EFSANE' NİTELEMESİ YAPTI

Brooks'un paylaşımlarını hazmedemeyen Özgür Demirtaş, cari fazla için ise 'efsane' nitelemesi yaparak, 'Tweetlerin istemeyerek de olsa bu efsaneyi besliyor." dedi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler