,

BİM: Alım gücü düştü ‘Her kesimden’ müşteri kazandık

Yanlışta ısrar eden politikalarla kısa sürede yüzde 20’lerden yüzde 80’lere fırlayan enflasyonun yaşandığı 2022’de, küçük bir azınlık dışında her kesimden tüketicinin alım gücü geriledi.

BİM: Alım gücü düştü ‘Her kesimden’ müşteri kazandık

Ucuzluk marketi BİM’in mali sonuçları da “yanlış politikaların toplumun her kesimini etkilediğini” ortaya koydu. BİM açıklamasında, “Yüksek enflasyon sonrasında alım gücünün düştüğü ve şirketin her kesimden müşteri kazandığı” belirtildi!

ALIM GÜCÜ AZALAN HALK UCUZA YÖNELİYOR!

Pandemiyle birlikte tüm dünyada yüksek enflasyon dönemi yaşansa da, Türk ekonomisi bu konuda dünya ekonomilerinden açık ara olumsuz ayrıştı. Dünyada en yüksek enflasyon sıralamasında ilk 5’te yer alan Türkiye’de, artan hayat pahalılığı “kaymak tabaka” dışında herkesi “geçim sıkıntısı”na sürüklüyor. Ucuzluk marketi BİM’in 2022 yılı mali sonuçlarının açıklandığı raporda da enflasyona dikkat çekilerek, “Tüketiciler tarafında alım gücünde yaşanan düşüşler yüksek indirim mağazacılığı ve bu mağazaların kendi markalı ürünlerine talebi artırmıştır. Şirket, pazar payını artırırken her kesimden yeni müşteriler kazanmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu ifade, yanlış ekonomi politikalarının toplumsal yansıması olarak dikkat çekti.

UCUZLUK MARKETİ DE PAHALILIKTAN ŞİKÂYETÇİ!

Raporda ayrıca, “Diğer taraftan ülke para biriminin değer kaybı, yatırım maliyetlerini artırırken, operasyonel giderlerde yaşanan artış, marjları olumsuz yönde etkileyen bir unsur olmuştur. Özellikle elektrik ve yakıt giderlerindeki artışın kârlılıkta önemli etkileri olmuştur. Yılın önce başında, sonra ortasında olmak üzere iki kez gerçekleşen asgari ücret artışı da personel giderlerini artırıcı etkide bulunmuştur” değerlendirmesine yer verildi.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler