,

Bakan Nebati: Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "2021'de ekonomimiz yüzde 11,4 ile hem 12 yıllık kesintisiz büyüme sürecini devam ettirdi hem de son 50 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Birçok yüksek gelirli ülkenin büyüme oranlarını ikiye katladı." dedi.

Bakan Nebati: Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin önünü açan, fikir ve deneyim paylaşımına imkan sunan benzeri platformların ilerleyen dönemde artmasını temenni etti.

"Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak yine beraberce yeneceğiz"

Türkiye'nin, AK Parti öncesi dönemde yüksek enflasyon ve siyasi istikrarsızlıkların birbirini beslediği derin bunalım içinde olduğunu anlatan Nebati, "1994-2002 yılları arasında Türkiye'deki ortalama enflasyon yüzde 73. 2002 yılından bu zamana kadar ortalama enflasyon yüzde 13. Şimdi kalan 20 yıl içerisinde enflasyonun ortalamasını nasıl yüzde 13'e getirdiyse, bu ortalamanın yükselmesini engelleyecek ve enflasyonun bu yüksek seviyede kalmasını engelleyecek yumuşak geçişle beraber özellikle aralık ayında baz etkisinin de yardımıyla enflasyon bu ortalamalara doğru inecektir çünkü başardığımız bir yol ve yeni konjonktürel durumla uyum sağlayan bir model ve bunun çıktılarıyla da mutlak suretle enflasyonun aşağı yönlü olarak gelip Türkiye'nin son 20 yıldaki ortalamasını yakalamasıdır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, geçmiş hükümetlerden hiçbirinin yapamadığını başarıp enflasyonu uzun yıllar boyunca tek hanede tuttuğunu hatırlatan Nebati, "Her ne kadar bugün, enflasyon tüm dünyayla ülkemizin de en önemli gündem maddelerinden biri haline gelmiş olsa da bu sorunu ülkemizde işsizlik ve durgunluğa sebebiyet vermeden çözebilecek tek adres yine AK Parti'dir. Fiyat istikrarını, tüm ekonomi politikalarımızın merkezinde konumlandırarak, geçmişimizdeki bu başarı hikayesini Türkiye'nin yüzyılında kalıcı hale getirmeye kararlıyız." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler