,

Bakan Işıkhan: İşgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyinde

Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve işgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.

Bakan Işıkhan: İşgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kentteki bir tesiste düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, Edirne'nin tarım, sanayi, endüstri ve ticarette hem ülke hem de bölge için büyük önem taşıyan şehirler arasında yer aldığını söyledi.

Devlet ve milletle el ele yürümenin, ülkeyi ve milleti birlikte büyütmenin en güzel örneklerinden birisini Edirne’de ortaya koymak istediklerini belirten Işıkhan, "Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim sizlerle istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak, her alanda geliştirmeye de devam edeceğiz" dedi.

"İşsizlik geriledi"

Işıkhan, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini, işsiz sayısının da bir önceki yıla göre 318 bin kişi azaldığını anımsattı.

Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini ifade eden Işıkhan, "Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve işgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Ayrıca 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü" diye konuştu.

Işıkhan, bu verilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılın emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı olacağının göstergesi olduğunu vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler