BIST 100 8.964,08 %-1.84 Dolar 34,20 %-0.09 Euro 37,44 %-0.15 Altın Gram 2.880,84 %0.39 Brent Petrol 79,35 %3.6 Bitcoin 60.188,01 %2.76
,
#Asgari ücret

Asgari ücret için ilk teklif patronlardan! Sendikalar tepkili...

İktidarın ara zammı pas geçtiği asgari ücrete yıl başında ne kadar artış yapacağı merak konusu olurken patronların ilk teklifini sunduğu iddia edildi. Patronlar, bu yıl ara zam görmeyen asgari ücrete yüzde 30 zam istedi. Sendikalar ise teklife tepkili. Yeni yılda vergi ve harçlarda yüzde 44'lük bir artış öngörülürken ve enflasyon tahminlerinin yüzde 41 seviyelerinde olduğu ifade edilirken verilen teklif için DİSK 'Bu söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksın' çıkışı yaptı.

Asgari ücret için ilk teklif patronlardan! Sendikalar tepkili...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaklaşan toplantısıyla birlikte, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için süreç hızlanıyor. İşverenler, yeni asgari ücret artışı için ilk teklifi yüzde 30 olarak belirledi. Bu oran, Aralık ayının son haftalarında netleşmesi beklenen yeni asgari ücret için önemli bir başlangıç noktası oluşturuyor.

İŞVERENLERİN TALEBİ VE EKONOMİK GÖRÜNÜM

Ekonomim'in haberine göre, işverenlerin yüzde 30'luk artış talebi, hükümetin temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program çerçevesinde yapılan hesaplarla örtüşüyor. Yeni yılda vergi ve harçlarda yüzde 44'lük bir artış öngörülürken, enflasyon tahminlerinin de yüzde 41 seviyelerinde seyretmesi bekleniyor. Ancak, iş dünyasının asgari ücret artışının bu oranla sınırlı tutulmasını istediği iddiaları da gündemde.

SENDİKALARIN TEPKİSİ: KİMSE BU YAKLAŞIMA İNANMIYOR

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, işverenlerin teklifini eleştirerek, "Bu söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu tür açıklamalara boyun eğmeyecek" dedi. Görgün, enflasyonun düşürülmesi için uygulanan politikaları da sorgulayarak, "Kimse bu yaklaşıma inanmıyor" ifadelerini kullandı.

Görgün’ün açıklamaları, işçilerin yaşam standartlarını koruma çabasıyla daha yüksek bir asgari ücret talep ettiğini gösteriyor.

İlişkili Haberler

Manşetler