BIST 100 9.351,22 %-3.25 Dolar 34,23 %0.09 Euro 37,87 %-0.64 Altın Gram 2.938,55 %1.47 Brent Petrol 75,12 %4.76 Bitcoin 61.706,99 %2.77
,

Artık sahte gıda ürünlerini artık vatandaşa yediremeyecekler!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit, tağşiş ve hileli gıdaların kullanımını engellemek için yeni bir uygulamayı devreye aldıklarını söyledi. Vatandaşın artık söz konusu ürünleri anlık olarak öğreneceğini belirten Yumaklı, sistemin 2 Ekim saat 09.00'da kullanıma açılacağını söyledi. Peki bu ürünler nereden yayınlanacak? İşte detaylar...

Artık sahte gıda ürünlerini artık vatandaşa yediremeyecekler!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hile, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşı kandırarak sağlığıyla oynayanları engellemek için yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini belirten Bakan Yumaklı, yeni sistemin yarın kullanıma açılacağını söyledi.

ANLIK OLARAK DUYURULACAK

Bakan Yumaklı, "Yeni sistemde taklit, tağşiş ve hileli gıdalarla ilgili kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak" ifadelerini kullandı. 

YARIN KULLANIMA AÇILIYOR

Söz konusu ürünlerin bundan böyle "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden anlık olarak yayınlanacağını söyleyen Yumaklı, "Sistemi yarın saat 09.00 itibarıyla kullanıma açacağız" dedi.

GIDA SAHTEKARLIĞI NEDİR?

Gıda sahteciliği ve tağşiş, ekonomik kazanç için piyasaya sürülen gıda, hammadde, içerik veya ambalajın kasten/ planlı ve kasıtlı olarak ikame edilmesi, yanlış etiketlenmesi, değiştirilmesi veya taklit edilmesidir.

GIDADA TAKLİT NEDİR?

Taklit; gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin şekil, bileşim ve nitelikler itibariyle kendisinde olmayan özellikleri sahip gibi gösterilmesidir. Ürünlerin, şekil, bileşim ve nitelikleri itibarıyla yapısında bulunmayan özelliklere sahip gibi veya başka bir ürünün aynısıymış gibi göstermektir.

TAĞŞİŞ ÜRÜN NEDİR?

Tağşiş, gıda maddelerinin mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi halini ifade eder. Tağşişle bir ürünün doğal içeriğine yabancı veya ucuz bir madde ekleyerek ve içeriğindeki değerli bir bileşenin bir kısmını veya tamamını değiştirerek haksız kazanç sağlanır.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler