Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte düğünlerde altına yönelik talep artarken, bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar da harekete geçti. Uzmanlar yeni dönemde dolandırıcıların altın yerine bakır katkılı sahte altın sattıklarını belirttiler
Kuyumcular, vatandaşları dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyarırken güvenilir, tanınmış kuyumcuları tercih etmeleri gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca, altın alışverişlerinde altının orijinalliğini doğrulamak için sertifikalı ürünlere ve uzmanlardan yardım almaya önem verilmesi gerektiği vurguladılar
Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran vatadaşları bu dolandırılcık konusunda uyarıda bulunan isimlerden biri oldu.
Mehmet Yaşar Devran şu sözlerle yapılan sahtekarlığı anlattı
“Maalesef hediyelik çeyrek, yarım altın ve tam altın dönemi düğünlerde bitti. Şu anda birinci derecede amca, dayı, yeğen, kardeş, çeyrek ya da yarım altın takabiliyor.
Çeyrek altın takma dönemi bitti. Düğünlerde çeyrek altın takanlar şu an 100 ile 200 lira takıyor. Rabbim evlenen çiftlerimize yardım etsin. Yıllardır düşük ayarlı altın yapılıyor ve piyasada da var. Biz sosyal medyadan sürekli vatandaşlarımızı uyarıyoruz."
“ALTINA BAKIR KATIYORLAR”
"Piyasadaki sahte altın olayı tamamen süte su kattıkları gibi altına da bakır katıyorlar. Bunu az kattıkları zaman gerçekten bizde bilemiyoruz. Vatandaşlarımızdan beklediğimiz şu; tanımadıkları kuyumcudan alışveriş yapmasınlar."
"En azından düşük ayarlı bir altın eline geçtiği zaman malum kuyumcu da hata yapabilir, aldanabilir, en azından iade etme olayı var. Sahte altın piyasada aşırı fazlalaştı. Altının gram fiyatı bin 500 liraya dayandığı için düşük ayarlı altın piyasaya çıkıyor”
Selime Sümeyye Abatay / Milli Gazete