,

Akaryakıt fiyatları tarafında şoka hazır olun! 4 Haziran'a dikkat!

4 Haziran tarihi, akaryakıt fiyatlarının seyrini belirleyecek önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. İki banka, benzin ve mazot fiyatlarına işaret etti.

Akaryakıt fiyatları tarafında şoka hazır olun! 4 Haziran'a dikkat!

Akaryakıt fiyatları, petrol ve dolar kuru gibi faktörlere bağlı olarak sürekli değişiyor ve tüketiciler üzerinde doğrudan etkisi bulunuyor. Son rapora göre, Barclays Plc, brent petrol fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 2023 için brent petrol beklentisini 87 dolar/varil olarak düşürdü, yani 5 dolarlık bir indirim yapıldı. Aynı şekilde, 2024 için tahminini de 89 dolar/varil olarak 8 dolarlık bir düşüşle açıkladı.

4 HAZİRAN AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN KRİTİK GÜN

Barclays'in yatırımcı notunda OPEC+'nın global petrol piyasasında arz fazlasını önlemek için aktif adımlar atmaya devam etmesinin muhtemel olduğu belirtilmiştir. Özellikle bu yılın ikinci yarısında, talebin artmasıyla birlikte OPEC dışı üretimin yavaşlaması ve OPEC+ üyelerinin üretimi kısma gibi etkilerle bir arz açığı oluşması bekleniyor.

UBS, brent petrol fiyat tahminini 2023 sonu için varil başına 95 dolar olarak revize etti. UBS stratejistleri, bu düşüşün nedenini ABD'deki durgunluk endişeleri ve Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler gibi faktörlere bağladı.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve tahminler, akaryakıt fiyatlarını etkileyen önemli faktörlerdir. Piyasaların, OPEC+'nın gelecekteki toplantısını yakından takip etmesi bekleniyor. 4 Haziran'daki toplantıda, üretim kesintilerinin artırılıp artırılmayacağına ilişkin kararlar alınması bekleniyor.

Güncel olarak, Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık olarak 73 dolar seviyesinde işlem görüyor ve Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68 dolar civarında alıcı buluyor. Yakıt talebindeki iyimserlik ve ABD'de faiz oranlarında duraklama beklentileri, fiyatlarda bir artışa neden olmuştur.

Akaryakıt fiyatları, gelecekteki dönemde nasıl şekilleneceği belirsizliğiyle karşı karşıyadır. Petrol fiyatlarının yükselmesi veya düşmesi, tüketicilerin akaryakıt fiyatları üzerindeki etkisini doğrudan etkileyecektir. Ancak piyasalardaki belirsizlikler ve uluslararası faktörler, fiyatların gelecekte nasıl değişeceği konusunda kesin bir tahmin yapmayı zorlaştırmaktadır.

Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler