,

500 ve 1000 TL'lik banknotlar mı gelecek?

TCMB Başkanı Karahan'a yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı toplantısındaki soru-cevap bölümünde; Merkez Bankası'nın 500 ve 1000 TL banknot basılması çalışması olup olmadığı soruldu. Karahan, "Teknik değerlendirmelere göre karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki kupür kompozisyon değişikliğini dikkatle takip ediyoruz. İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız" dedi.

500 ve 1000 TL'lik banknotlar mı gelecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çektiklerini ve 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduklarını bildirdi.

Karahan'a soru- cevap bölümünde "Önümüzdeki dönemde 500 ve 1000 TL’lik banknotlar basılacağı iddia ediliyor. Bununla ilgili de yeni sayma makinelerinin görüntüsü sosyal medyada da gündem oldu. Bu konuda özellikle Merkez Bankası’nda banknot çalışması var mı?" sorusu yöneltildi.

500 ve 1000 TL'lik banknotlar mı geliyor?

TCMB Başkanı, "Üst kupür banknota ihtiyaç olup olmadığı bir çok faktöre bağlı, ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız. Bu konuda düzenleme yetkisi BDDK'da, değerlendirilecekse kendileri gerekli olduğu şekilde açıklama yapabilir. Kırılganlıkları çok artırmayacak şekilde hareket etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Kaynak : Dünya Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler