,

Yusuf Tekin: Mülakatsız atama olmaz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde 'mülakat' eleştirilerine cevap verdi. Tekin, “Şu anda öğretmen arkadaşlarımız doğrudan mülakat notuna göre atanıyorlar. Yani KPSS puanı değil, KPSS'den belli puanı alanlar mülakata dahil olabiliyor" dedi.

Yusuf Tekin: Mülakatsız atama olmaz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin doğrudan mülakat notuna göre atandığını kaydetti. Bakan Tekin, TBMM Genel Kurul'unda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı. Muhalefetten gelen mülakat eleştirilerine yanıt veren Bakan Tekin, mülakatın meri mevzuat kapsamında olduğunun altını çizdi. Tekin, "Meri mevzuat nedir? Mülakat. Mülakat var ve şu anda öğretmen arkadaşlarımız doğrudan mülakat notuna göre atanıyorlar. Yani KPSS puanı değil, KPSS'den belli puanlar alanlar mülakata dâhil oluyor" dedi. Tekin, üniversitelerde lisans eğitiminin bakanlığın programıyla bire bir örtüşmediğine işaret etti. Tekin, mülakatın gerekçesini "Milli Eğitim Bakanlığına dahil edeceğimiz öğretmen arkadaşlarımızdan bizim programlarımızı öğrencilerimizle paylaşıp paylaşmayacağını öğrenmek istiyoruz" diye açıkladı.

STK’LARA TEK KURUŞ ÖDENMEDİ

CHP’den gelen vakıflara bu yılın ilk ayında 2,5 milyar TL ödendiği iddiasına sert tepki gösteren Bakan Tekin, muhalefeti rakamların kaynağını açıklamaya davet etti. Tekin, MEB'in bütün STK'larla protokol imzaladığını ifade ederken "Hiçbir STK'ya bir tek kuruş kamu kaynağını ödediniz, diyen hiç kimse olamaz, böyle bir şey yok” şeklinde konuştu. Bakan Tekin, muhalefetten gelen 'şahsa özel yasa ile rektör ilan edildiniz' eleştirisine ise akademik kariyerinin ortada olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Tekin, "Yasa, kararname benim için falan değiştirilmedi; ben değiştirilen kararnameden sonra rektör olarak atandım. Bunu bir defaya mahsus söylüyorum. Şu anda hâlihazırda da zaten rektör olmak için profesör olmak yeterlidir" dedi. Tekin, CHP'nin KHK'lı vekili Yüksel Taşkın'ın '6 bin öğretim üyesi akademiden ihraç edildi' eleştirisine ise şu yanıtın verdi: "Bu arkadaşımızın bu bilgisi yanlış; bakın, 'yalan' demiyorum; yanlış. Bilinçaltında şöyle bir şey var: Kendisi FETÖ'nün operasyonel Taraf gazetesinin yazarı olduğu için, toplam FETÖ’yle beraber ihraç edilen kişileri söylüyor; 6 bin. Dolayısıyla, onu da düzeltmiş olalım.”

Uğur DUYAN

Kaynak : Yenişafak Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler