,

Yusuf Tekin mülakat faciası yaratmakta kararlı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tüm eleştirilere karşın mülakat yapmakta kararlı

Yusuf Tekin mülakat faciası yaratmakta kararlı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapılan tüm eleştirielere karşın ''Mülakat yapılacak kimse tedirgin olmasın. Adil, doğru ve haksızlığa ortam bırakmayacağız. Ayrıca mülakatta yazılı notunun aynısını vereceksek neden mülakat yapalım?'' dedi.

Mülakat ısrarı Ak Parti'yi yeniden yıpratacak!

Bakan Tekin'in mülakat ısrarı, Ak Partinin, öğretmen alımlarında 7 yıl sonra bir kez daha torpil iddialarıyla karşı karşıya kalmasına neden olacak. 2016 yılından sonra öğretmen alımlarında uygulanmaya başlanan mülakat uygulaması çok sayıda eleştiri sonrasında sadece biçim olarak yapılmaya başlanmıştı. Mülakat yapılıyordu ama adaylara KPSS notunun aynısı veriliyordu. Bunun ana nedeni ise mülakat uygulamalarında yaşanan torpil iddialarıydı.

Öğretmenin ders anlatma yeterliliğinin olup olmadığının ölçmenin başka bir yöntemi var!

Bakan Yusuf Tekin sanki bunlar hiç yaşanmamışcasına bir kez daha mülakatta ısrar etmektedir. Oysaki daha önce gündeme gelen önerilerde olduğu gibi, bir öğretmenin ders anlatma kabileyetinin olup olmadığı sorunu,  üniversitelerde konulacak ayrı bir ders ile çözülebilirdi. Ancak bu mantıklı öneri yerine, Bakan Yusuf Tekin ısrarla mülakat yapacağın demesi, Ak Parti açısından büyük bir facia oluştyaracak görünmektedir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler