,

Vakıf üniversitesi öğrencileri online sınav istiyor

İzmir’de bulunan vakıf üniversitelerindeki öğrenciler, derslerin dönem boyunca online olarak sürdürülmesine rağmen final sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasına tepkili.

Vakıf üniversitesi öğrencileri online sınav istiyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra uzaktan eğitim kararı aldı. Kararda ayrıca, sınavlar konusundaki inisiyatifin rektörlüklere ait olduğu belirtildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Rektörlükleri ise üniversitelerin final sınavlarını yüz yüze yapma kararı aldı. Öğrenciler, derslerin dönem boyunca online olmasına rağmen finallerin yüz yüze yapılacak olmasına tepkili.

Yaşar Üniversitesi öğrencileri bir açıklama yaparak rektörlüğe çağrı yaptı. Açıklamada, "Yaşar Üniversitesi öğrencileri olarak, yüz yüze yapılacak olan final sınavları sebebiyle çok büyük bir mağduriyet yaşamaktayız. YÖK kararıyla ve güvencesiyle şehir dışında ikamet eden ve eğitime online katılan öğrencilerin yüz yüze yapılacak olan final sınavları için yaklaşık 9-12 gün boyunca İzmir’de barınacak yer bulması ve bunun için gerekli maddiyatı karşılayabilmesi gerekmektedir. Günümüzde otellerin gecelik fiyatları, bilet fiyatları ve genel ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda gereken maddiyat, öğrencileri ve ailelerini inanılmaz zora sokacaktır ve Yaşar Üniversitesi öğrenciye ekstra yük çıkartarak öğrencilerin eğitim hakkını doğrudan veya dolaylı ihlal etmiş olacaktır" denildi.

"ÖĞRENCİLER MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Açıklamada şunlar dile getirildi. "Yüzyüze yapılacak olan final sınavları sebebiyle bu öğrenciler maddi veya manevi mağdur duruma düşecektir. Mazereti olan öğrenciler, eski akademik takvime göre sınavlara girse dahi bile, seçim tarihiyle çakışması sebebiyle bu sefer anayasak hakları olan oy kullanma, hakları doğrudan veya dolaylı ihlal edilmiş olacaktır. tüm final sınavlarının online olarak yapılmasını istemekteyiz."

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "Okulumuz final sınavlarını yüz yüze yapma kararı aldı. Bu süreç boyunca sağlıklı ve verimli bir eğitim alamadık. İkinci dönem boyunca belirsizlikler, depremin yarattığı yıkım ve psikoloji başta deprem bölgesinde yaşayanlar olmak üzere hepimizi derinden etkiledi. Bir de bütün bu sürece seçim atmosferi de dahil olunca bütün bu olumsuzlukların ve koşulların altında final sınavlarımıza hazırlanmak zorunda kaldık. Öğrencilerin sınav haftası ister yurt ister ev tutmaları ile ilgili kalacak sorunları ile ilgili sorunlar yaşaması eni sonu öğrencilerin final sınavında motivasyon ve başarılarına yansıyacaktır. Depremin yaralarının hala sarılamaması, birçok insanın hem şehrini ve yakınlarını kaybetmiş olması, sürecin devamlı belirsizlikler halinde ilerlemesi ve sonuç olarak en başından beri yüz yüze eğitimin verilmemiş olması öğrencileri hala çok ciddi bir biçimde etkilemektedir. Tüm bu yaşananlardan kaynaklı öğrencilerin verim ve motivasyonu dahilinde yüz yüze yapılması planlanan sınavların online yapılmasını talep ediyoruz."

Berkay SAĞOL / Birgün

İlişkili Haberler

Manşetler