,

Ücretli öğretmenler yaz tatili ile işsiz kaldı

Aldıkları asgari ücretin altındaki maaşlar ile sık sık gündeme gelen ücretli öğretmenler, soruna ilişkin çözümün kadrolu atama ile çözülmesini isterken, eğitim öğretim dönemlerinin sona ermesi ile birlikte sigortaları da kesilen öğretmenler yaz tatili boyunca işsiz kalıyor. Öğretmenler sorunlarının çözülmesi için çağrıda bulundu.

Ücretli öğretmenler yaz tatili ile işsiz kaldı

Var olan öğretmen açığının kapatılması için ortaya çıkan ücretli öğretmenlik sistemi, öğretmenleri mağdur etmeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olmaya tepki gösterirken, başta asgari ücreti altında ücretleri, eksik sigortaları ile yaşadıkları mağduriyetlere yaz tatili süresince işsiz kalmaları da ekleniyor.

YAŞADIKLARI MAĞDURİYETLERE ÇÖZÜM İSTİYORLAR

Ücretli öğretmenler eğitim-öğretim yılı içerisinde yaşadıkları sorunlara yönelik olarak çözüm bulunamamasına tepki gösterirken buna ek olarak okulların kapanması ile birlikte sigortalarının sona ermesi ile birlikte işsiz kalmalarının yaşadıkları mağduriyeti daha da artırdığına dikkat çekiyor. Uzun zamandır sık sık mağduriyetleri ile gündeme gelen öğretmenler bir an önce sorunlarına bir çözüm bulunması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İŞSİZLİK MAAŞINA DAHİ BAŞVURAMIYOR”

Öğretmenlerin her gün yeni bir mağduriyetlerinin olduğuna dikkat çeken Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, hem emektar ücretli öğretmenlerin hem de yeni öğretmenlerin mağduriyetlerine vurgu yaparak, “Ücretli öğretmenler okulların tatil olması ile birlikte işsiz kaldılar. Ücretli öğretmenler üzerinde şu ana kadar hiç bir düzenleme yapılmadı. Okulların kapanması ile birlikte sigortalarının sona ermesinin ardından işsizlik maaşına dahi başvuramıyor. Bu arkadaşlarımız yaz tatili boyunca nasıl geçimini sağlayacak?” dedi.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER EMEKLİ BİLE OLAMIYOR”

Ücretli öğretmenlerin emeklilik konusunda da sorunlar ile karşılaştığına dikkat çeken Atasoy, EYT’nin çıktığını, kademeli emekliliğinde gündeme geldiğini ifade ederek, “Yıllarca ücretli öğretmenlik yapan emektar ücretli öğretmenler ceplerinden sigorta prim ücretlerini yatırmak isteseler dahi MEB’in farklı kodlar ile çıkış vermesinden dolayı emekli olamıyor, bu da bir başka mağduriyete neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler