BIST 100 9.774,47 %0.17 Dolar 34,08 %0.05 Euro 37,79 %-0.33 Altın Gram 2.800,37 %0.09 Brent Petrol 72,99 %-0.9 Bitcoin 61.824,98 %2.9
,

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde ilk derste neden Gazze var?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, pazartesi günü derslerin "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması” konusu ile açılacağını belirtmişti. Buna ilişkin olarak katıldığı canlı yayında açıklama yaptı.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde ilk derste neden Gazze var?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde ilk derste neden Gazze var?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla müfredatlarımızı revize ettik. Orada üzerinde vurgu yaptığımız önemli hususlardan bir tanesi, Türkiye Cumhuriyeti devleti binlerce yıllık geçmişi ve geleneği olan devlet yapısı. Bu devlet geleneği millet olma bilincini gelecek kuşaklara aksettirdiği için binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olmuşuz. Geçmişimizde atalarımız, dünyanın neresinde olursa olsun, bir haksızlık, adaletsizlik, zulüm görmüşse ona müdahale etmiş. Metindeki Çanakkale ifadesi bu birinci kısmıyla ilgili, millet olma bilincimizle ilgili. Kurtuluş Savaşı'nın bir anlamda başlangıç noktası olduğu için. İkincisi de etrafımızda bu tür insan hakları ihlalleri, zulümlere karşı tepki verebilecek kitlemiz olsun, böyle bir nesil yetiştirelim diye arzu ettiğimiz için. 1 yıldır şu an Gazze'de şehit edilen öğrencisi sayısı 10 binin üzerinde. Yıkılan okullardan bahsetmiyorum. 40 binin üzerindebir şehitten bahsediyoruz. Dünyanın gözü önünde bir vahşet 1 yıldır devam ediyor. Buna sessiz kalmak devlet geleneğimizle örtüşmez, millet olma bilincimizle örtüşmez. İlk dersimizi böyle yaptık.

15 dakikalık video hazırladık. Öğretmen arkadaşlarımız bu video ile derse başlasınlar istedik.Hem Kurtuluş Savaşımız hem de devlet geleneğimizle nasıl davranmışız, bunun devamı için nasıl bir refleks göstermiliyiz sorusunun cevabı videoda var. Videoda ne Atatürk'le ne Kurtuluş Savaşı ile ilgili bir eksiklik yok. 9 Eylül, Atatürk vurguları var. Gazze ile ilgili kısım videonun üçte birinden daha az bir bölüm. Kim izledi, kim gelmedi diye bir takip yapmadım. Hafta boyunca bu etkinliği okullarda neler işlenebilir diye paylaşmıştık."

İlişkili Haberler

Manşetler