,

Rehber öğretmen adaylarına müjde

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, A Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Özer, bursluluk sınavı kapsamında, deprem illerindeki öğrenciler için ilave 30 bin kontenjan ayırdıklarını bildirerek toplam burs kontenjanını 100 bine çıkardıkları müjdesini paylaştı.

Rehber öğretmen adaylarına müjde

Bakan Özer, öğretmen atamalarına ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yirmi yılda her yıl çok sayıda öğretmen atandı. 2000'yi yıllarda 500 bin öğretmen varken şu anda 1 milyon 250 bin öğretmene ulaşan bir eğitim sistemimiz oldu. Yakın zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 45 bin öğretmen ataması yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Özer, okullara rehber öğretmen atamasıyla ilgili daha önce kullandığı bir ifadenin farklı bir şekilde değerlendirildiğini belirterek, "Biz şu anda rehber öğretmen normu bulunan tüm okullarımıza rehber öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Ama normla ilgili yeni bir düzenleme yapıyoruz. Mesela ilkokullarda 300 ve fazla öğrenci olduğu zaman bir rehber öğretmen norm oluşturuluyor. Onları düşürüp mümkün olduğu kadar rehber öğretmen sayısını artırma ve çocuklarımıza destek olmayla ilgili de çalışmaları inşallah bu hafta içerisinde nihayetlendireceğiz. Öğretmenlerimizi de inşallah yakında müjdeli habere vereceğiz."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler